Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Γαλλικά φαρμακεία: ο Σύλλογος κινητοποιείται κόντρα στα σχέδια για απελευθερώσεις


 Η γαλλική εθνική οργάνωση των φαρμακοποιών έχει αναγγείλει την έναρξη μιας μεγάλης επικοινωνιακής εκστρατείας, η οποία θα στοχεύει κυρίως στους πολίτες. Η είδηση προέρχεται από την εξειδικευμένη εφημερίδα Le Moniteur des Pharmaciens, εξηγώντας πώς η έναρξη της πρωτοβουλίας έχει οριστεί σε περίπου ενάμιση μήνα, δηλαδή στις 11 Ιανουαρίου, 2016.

Ο στόχος είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε περιφερειακό επίπεδο σχετικά με τη σημασία του συστήματος των φαρμακείων.Ένας τρόπος για να δώσει, σε μια περισσότερο ή λιγότερο σαφή, αλλά σίγουρα συμπαγή απάντηση προς την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Manuel Valls, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις έχει προκαλέσει ένα κύμα απελευθέρωσης που θα περιλαμβάνει επίσης τον τομέα των φαρμακείων. "Θέλουμε να ενισχύσει το φαρμακείο - εξήγησε ο σύλλογος, όπως αναφέρθηκε από την διαδικτυακή εφημερίδα- και ειδικότερα τη χρησιμότητά του και την ευρεία και καθολική παρουσία του στην υπηρεσία των Γάλλων."


 


Η εκστρατεία έχει ήδη παρουσιαστεί στις τοπικές ενώσεις των φαρμακοποιών. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διανομή χιλιάδων καρτελών που οι ιδιοκτήτες φαρμακείων θα μπορούν να τοποθετούν στις βιτρίνες τους, οι οποίες θα υπενθυμίζουν ότι το φαρμακείο "δεν είναι μια επιχείρηση όπως οι άλλες."

Ωστόσο, για να μάθουμε το περιεχόμενο της κινητοποίησης θα χρειαστεί να περιμένουμε την εικοστή όγδοη "Ημέρα του Εθνικού Συλλόγου", η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 16 του Νοέμβρη 2015, αλλά ακυρώθηκε μετά από τις επιθέσεις που έπληξαν με σφοδρότητα το Παρίσι μόνο τρεις ημέρες πριν.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει επίσης να οργανωθεί φόρουμ προβληματισμού, προκειμένου να εκτιμηθεί η ενδεχόμενη τροποποίηση του κώδικα που διέπει σήμερα την ηθική του επαγγέλματος (βήμα που έγινε πρόσφατα στην Ιταλία, και για το οποίο έχει ενημερώσει η FarmaciaVirtuale.it τους αναγνώστες της).

Στη συνέχεια, θα γίνει διαβούλευση -μεταξύ άλλων- και για τη δυνατότητα παροχής των κειμένων για την ορθή πρακτική της διανομής φαρμάκων, καθώς και σχετικά με τις προετοιμασίες των πτυχιούχων.

πηγή: farmaciavirtuale.it

Μετάφραση από Farmakopoioi