Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΕΟΦ θα επιχορηγήσει το υπουργείο Υγείας για τους πρόσφυγες


Στα… ταμεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναζητεί η κυβέρνηση χρήματα για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και εμβολίων για τους πρόσφυγες.

Με απόφασή τους ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης, εγκρίνουν την επιχορήγηση δράσεων του υπουργείου Υγείας από τον προϋπολογισμό του ΕΟΦ (σημειωτέον πρόκειται για εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Υγείας και η χρηματοδότηση έχει συνήθως την αντίστροφη πορεία).

Σύμφωνα με την απόφαση, «εγκρίνεται η επιχορήγηση προγραμμάτων του υπουργείου Υγείας από τον ΕΟΦ ποσού τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες ανάγκες της χώρας σε υγειονομικό υλικό και εμβόλια, προκαλούμενες από τις προσφυγικές ροές και  εννιακοσίων χιλιάδων (900.000,00) ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες ανάγκες  των Νοσοκομείων σε φάρμακα μόνιμης κάλυψης που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και εισάγονται από το εξωτερικό».
Στην ίδια απόφαση διευκρινίζεται ότι «για την πραγματοποίηση της εν λόγω   δαπάνης έχει δεσμευθεί ποσό ( 1.200.000,00) ευρώ επί ειδ. Φορέα 2490 και ΚΑΕ 2499 του προϋπολογισμού εξόδων του ΕΟΦ, οικονομικού έτους 2015».


www.protothema.gr