Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας: «Αν δεν λάβουμε μέτρα το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει»

Για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διάταξη για το ασφαλιστικό.
«Και στο μέλλον θα χρειάζονται τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό, που δεν είναι δυνατό να βρεθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που έστρεψε τα «πυρά» του κατά της αντιπολίτευσης. «Θα στηρίξετε τη συμφωνία που πετύχαμε με τους εργοδοτικούς φορείς ή θα συνταχθείτε με τη θέση του ΔΝΤ, που οδηγεί σε νέες περικοπές συντάξεων;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, που απέρριψε τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσησ ότι για την επιδείνωση έχει ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 


Η μη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού οφείλεται, όπως τόνισε, στη«λεηλασία επί 40 χρόνια των Ταμείων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», στην δημογραφική κατάσταση της χώρας, και στις «πολιτικές επιλογές στα χρόνια της κρίσης που οδήγησαν στην μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και στην εκτόξευση του ποσοστού της ανεργίας από το 7% στο 25%». 
Ο πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστη και την «πρωτοφανή», όπως την χαρακτήρισε, άρνηση των αγροτών να μην συναντηθούν μαζί του. «Οι αγρότες πάντα είχαν αίτημα να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό. Τώρα τους λέμε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και κάποιοι εξ΄ αυτών αρνούνται το διάλογο με τον πρωθυπουργό» τόνισε ο κ. Τσίπρας, που επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της να συζητήσει με τους αγρότες. «Αν δεν υπάρξει διάλογος, οι διεκδικήσεις τους δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες, είμαστε σε αντιπαράθεση με τα προβλήματα των αγροτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 
www.ethnos.gr