Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΦΣ: Ενημέρωση για το ασφαλιστικό- Κάλεσμα για την απεργία

Aγαπητοί Συνάδελφοι, 

Στην ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων και φορέων με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στις 22 Ιανουαρίου, διατυπώθηκε η σαφής θέση για ένα αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο. 

Οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των 22 φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν την συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και τον προγραμματισμό δράσεων δημοσιοποίησης της αντίθεσης τους στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. 






Το Ασφαλιστικό αναδεικνύεται σε ένα μείζον θέμα τόσο για τον κλάδο μας όσο και για την ελληνική κοινωνία. Μετά την λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων - που έχουν και συνέχεια από τις πληροφορίες που έχουμε-έρχεται η οικονομική επιδρομή μέσω του ασφαλιστικού, για να μας πλήξει ανεπανόρθωτα. 

Ο φαρμακευτικός κλάδος μέσω της εκπροσώπησης του ΠΦΣ , από την πρώτη στιγμή μετείχε σε όλες τις ενέργειες δημοσιοποίησης του θέματος μαζί με τους άλλους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. 

Καλούμε τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων να οργανώσουν την συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου. 

Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να είναι μεγάλη για να δείξουμε και σε αυτή την κυβέρνηση ότι ο Φαρμακευτικός κλάδος έχει ακόμη δύναμη και μπορεί να αντισταθεί. 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 

1. Κλείσιμο των Φαρμακείων την ημέρα της Γενικής Απεργίας 4 Φεβρουαρίου 

2. Οι πρόεδροι των όμορων Συλλόγων με την Αττική (Θήβας, Λειβαδιάς, Κορίνθου, Ευβοίας και Αργολίδας), να οργανώσουν την κάθοδο στην Αθήνα των μελών τους. Εννοείται πως αν κάποιος άλλος πρόεδρος θελήσει συλλογικά να λάβει μέρος στην κινητοποίηση στην Αθήνα, μπορεί να μετάσχει. 

3. Δημοσιοποίηση της αντίδρασης και της κινητοποίησης μας στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σας επισυνάπτουμε σχετικά παραδείγματα που δείχνουν πόσο επιβαρύνονται επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες 

4. Συντονισμό με τους άλλους τοπικούς φορείς 

5. Σας επισυνάπτουμε το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε ο ΠΦΣ και αποδέχθηκαν όλοι οι φορείς, προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε όπως θεωρείτε καλυτέρα . Επίσης μπορείτε να τα κατεβάσετε και από την σελίδα του ΠΦΣ . 

6. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας στείλουμε ηλεκτρονικά τις αφίσες της απεργίας για να αναρτηθούν από τα μέλη σας στις προθήκες των φαρμακείων 

Συνάδελφοι, Η κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου αποτελεί αντίδραση όλης της κοινωνίας.

 Ο Φαρμακευτικός κλάδος έχει υποχρέωση να διατρανώσει την συμμετοχή του. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ