Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Δικογραφία σε βάρος 45χρονου για διαδικτυακές επιθέσεις σε e-shop φαρμακείου

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 45χρονου «κράκερ» για ψηφιακές επιθέσεις σε βάρος διαδικτυακού καταστήματος (e-shop) φαρμακείου.
Οι διαδικτυακές επιθέσεις διήρκησαν πάνω από ένα χρόνο, προκαλώντας συνολική ζημιά ύψους 350.000 ευρώ στην επιχείρηση.
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι επιθέσεις ήταν τύπου μαζικής άρνησης παροχής υπηρεσιών (Distributed Denial of Service – DDoS) ήταν ιδιαιτέρως σφοδρές καθώς κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές «φαντάσματα» που προκαλούσαν 70.000.000 επισκέψεις ημερησίως στο παραπάνω ηλεκτρονικό κατάστημα, καθιστώντας το έτσι μη λειτουργικό.



Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι δράστης ήταν ο 45χρονος.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στο πατρικό του σπίτι και στην οικία του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και usb stick. Από την έρευνα που έγινε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαπιστώθηκε ότι πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί διαγραφή -διαμόρφωση των σκληρών δίσκων.
Η ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών μέσω των οποίων έγιναν οι διαδικτυακές επιθέσεις συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες χώρες για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση περισσοτέρων προσώπων που ενεργούσαν οργανωμένα σε βάρος διαδικτυακών επιχειρήσεων «εκτελώντας» συμβόλαια από ανταγωνίστριες εταιρείες, με σκοπό το παράνομο κέρδος από τους ψηφιακούς βανδαλισμούς.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
naftemporiki.gr