Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Χρ.Κέλλας: "Τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Υγεία συνεχίζονται"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν πέρασαν 48 ώρες από την παρουσίαση της Μαύρης Βίβλου στην Υγεία στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα ψέματα συνεχίζονται. Στην ανακοίνωσή της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδέχεται ότι 37 (δηλαδή το 86%) από τις 43 προεκλογικές υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και μόνος σκοπός ήταν η κατάκτηση της εξουσίας! Και απαντά μόνο στα 6.

Πιο συγκεκριμένα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου:
1.      Προσλήψεις – Παραδέχεται ότι το 2015 δεν έγινε καμία! Αντίθετα, καθυστέρησε να προκηρύξει τις 500 θέσεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ).
2.      Ανασφάλιστοι – Είναι πλήρως καλυμμένοι από τον Ιούνιο του 2014. Επισυνάπτονται οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις που είχαν εκδοθεί επί Κυβερνήσεώς μας. Ο νοών νοείτω!
3.      Ελλείψεις Κέντρων Υγείας – Πλήρης ομολογία της χρεοκοπίας του συστήματος! Και τώρα προσδοκούν να σώσουν την κατάσταση οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και η Πυροσβεστική!!!
4.      Χρηματοδότηση Νοσοκομείων – Παραδέχεται ότι το 2015 δόθηκαν 260 εκ ευρώ λιγότερα. Θα... σώσουν την κατάσταση το 2016!
5.      Ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αντί για 1,3 δις αναφέρει ότι είναι 1,202 δις! Και το αποδίδει στα capital controls. Tί πιο επίσημη ομολογία;
6.      Ψυχιατρική μεταρρύθμιση – Στις 17 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στρατηγικό σχέδιο στις Βρυξέλλες σε δύο μήνες και στις 18 Φεβρουαρίου ότι το έχει ήδη καταθέσει! Τί από τα δύο ισχύει;
Η Κυβέρνηση συνεχίζει τα ψέματα».