Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ντόρα Μπακογιάννη: «Είναι λογικό να απαγορεύουμε σε κάποιον να ανοίγει φαρμακείο;» (video)

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα το πρωί, αναφέρθηκε στους φαρμακοποιούς. Η κ. Μπακογιάννη αναρωτήθηκε αν είναι λογικό να απαγορεύουμε σε κάποιον να ανοίγει φαρμακείο, υπονοώντας ότι οι περιοριστικοί όροι που υφίστανται σήμερα για την ίδρυση νέων φαρμακείων βάσει ευρωπαϊκών συνθηκών είναι παράνομοι. 

Βέβαια το παράδειγμά της ήταν τελείως ατυχές γιατί στην Ευρυτανία στην οποία αναφέρθηκε υπάρχουν ήδη κενές θέσεις φαρμακείων οπως θα δείτε παρακάτω:

Αναλυτικά τα όσα είπε:



«Θα πω εγω στο Καρπενησι ας πουμε «αν δικαιουται καποιος να ανοιξει φαρμακειο ή όχι».

Κατά τη δικη μου αποψη είναι λαθος επιχειρηματικα να ανοιξει καποιος φαρμακειο στο Καρπενησι, διοτι υπαρχει φαρμακειο κεντρικο κλπ, αλλα γιατι να απαγορευσω εγω σε καποιον να ανοιξει φαρμακείο?» 



Πάντως σίγουρα η κ. Μπακογιάννη δεν έχει ενημερωθεί σωστά για το θέμα των φαρμακείων της Ευρυτανίας, παρόλο που είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη σημασία γι' αυτήν. Ας την ενημερώσουμε λοιπόν -παρόλο που τα στοιχεία είναι δημόσια και διαθέσιμα στον οποιονδήποτε- ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος (με ημερομηνία Δεκ 15) στην Ευρυτανία υπάρχουν 82 κενές θέσεις φαρμακείων, ενώ τα ενεργά είναι μόλις.. 7!!!

Ελπίζουμε η διευκρίνιση αυτή να της φανεί χρήσιμη