Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Οι όμιλοι Γιαννακόπουλου και Παπάζογλου εξαγόρασαν την Superfoods

Στην εξαγορά από κοινού (50- 50) της εταιρείας Superfoods, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής, ανακοινώσαν σήμερα οι οικογένειες Γιαννακόπουλου (ΒΙΑΝΕΞ) και Παπάζογλου (ΠΑΦΑΡΜ).
Η Superfoods η οποία δημιουργήθηκε από την εταιρεία Αstra Medical συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στις 5 κορυφαίες εταιρείες στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής. Ο Γιάννης Λιακόπουλος, ο οποίος είχε εμπνευστεί την δημιουργία της σειράς Superfoods, θα αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου στο νέο σχήμα.



Η συμφωνία αφορά σε 63 κωδικούς προϊόντων, των οποίων η παραγωγή έως τώρα ήταν σε 3 διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Στόχος του joint venture είναι η παραγωγή να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στη χώρα μας.
Στην ομιλία του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε: " Η εξαγορά της Superfoods έρχεται σε μια συγκυρία, που βρίσκει πληγωμένο τον κλάδο του φαρμάκου στην Ελλάδα. Οι κυβερνώντες και σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αφορμή την οικονομική κρίση, έχουν εφαρμόσει και συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές που στο στόχαστρό τους βάζουν μονομερώς το φάρμακο, για την περιστολή δαπανών. (...) Επιστρέφοντας στη Superfoods, πρόκειται για επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία μέσα στην κρίση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και άρα θα φέρει νέα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Επιμένουμε να αναπτύσσουμε το όραμά μας στην Ελλάδα, να ενισχύουμε την εθνική οικονομία παρά το δυσχερές περιβάλλον, τη στιγμή που άλλες φαρμακευτικές επιλέγουν να αναζητήσουν ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες εκτός συνόρων".
Από την πλευρά ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου τόνισε: " Σήμερα ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι, που έχει ως στόχο να ενισχύσει την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία των καταναλωτών μέσα από τις φυσικές πρώτες ύλες και την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων Superfoods. Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι η αποστολή μας θα μας καταστήσει τη Νο 1 επιλογή του τελικού καταναλωτή τόσο στην ελληνική αγορά, και γιατί όχι και του εξωτερικού".
news247.gr