Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΦΣ Αχαΐας προς Υπ.Υγείας για ωράριο φαρμακείων στην Πάτρα: «Δεν θα επιτρέψουμε την οικονομική εξόντωση του μικρομεσαίου φαρμακείου»

Θέμα: «Σχετικά με ωράριο λειτουργίας φαρμακείων στην Πάτρα.»

Κύριε υπουργέ,

Μικρή αριθμητικά, αλλά ισχυρή χωροταξικά και οικονομικά ομάδα συναδέλφων, αποφάσισε για πρώτη φορά στο σύλλογό μας να ενεργοποιήσει το ατομικό ωράριο του νόμου Γεωργιάδη, τον οποίο υπενθυμίζουμε πως ρητά είχατε δεσμευτεί και εσείς προσωπικά πως θα καταργήσετε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Αχαΐας...



... δεν πρόκειται να επιτρέψει τη θεσμική διάλυση συλλόγου και την οικονομική εξόντωση του μικρομεσαίου φαρμακείου, επιτρέποντας μέσω της απορύθμισης να δημιουργήσουν δεσπόζουσα θέση οι λεγόμενοι ισχυροί ‘συνάδελφοι’.

Συνεπώς, σας ενημερώνουμε ότι από 11 Απριλίου 2016 δεν υπάρχουν πίνακες εφημεριών στην πόλη της Πάτρας παρά μόνο για Κυριακές και αργίες, ως είμαστε υποχρεωμένοι, καθώς και διανυκτερεύοντα καθημερινά φαρμακεία. Οι υπόλοιπες ημερήσιες ώρες θα καλυφθούν από το ατομικό ωράριο του κάθε συναδέλφου το οποίο θα αναρτά στην πρόσοψη του φαρμακείου του.

Θα πρέπει να αντιληφθείτε κ. Υπουργέ, εσείς και το επιτελείο σας, ότι θεσμικά τους φαρμακοποιούς εκπροσωπούν μόνο ο ΠΦΣ και τα κατά τόπους πρωτοβάθμια όργανα. Εκτρώματα τύπου ΦΑΝΙΕ και τα συμφέροντα τους, μπορεί να έχουν μεν πρόσβαση στην τρόικα (μόνο?) και να μπορούν δυνητικά να ενοχλήσουν τον κυβερνητικό σας ύπνο, όμως δεν εκφράζουν το θεσμοθετημένο από την πολιτεία όργανο που είναι ΝΠΔΔ και σύμβουλός σας. Είστε κατά τη γνώμη μας υποχρεωμένος να επιλέξετε μπροστά σε ένα δύσκολο δίλλημα. 

Ή με το μικρομεσαίο ελληνικό φαρμακείο και τον αυτοαπασχολούμενο φαρμακοποιό που με το πυκνό δίκτυο φαρμακείων αλλά και εφημεριών κάλυπτε ως τώρα τις υγειονομικές ανάγκες της χώρας ή με τους ελάχιστους οικονομικά κανίβαλους, οι οποίοι επιδιώκουν να εξοντώσουν τα ήδη εξαθλιωμένα μικρομεσαία φαρμακεία.

Στην πρώτη περίπτωση είστε υποχρεωμένος να νομοθετήσετε, τηρώντας έστω για μία φορά τις δεσμεύσεις σας, στεκόμενοι συνεπείς και στις ιδεολογικές σας καταβολές.

Στη δεύτερη περίπτωση, τουλάχιστον εμάς στην Αχαΐα θα πρέπει να μας επιστρατεύσετε.

Η διοίκηση και η Γ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας δεν θα επιτρέψουν το χάος της Αττικής να έρθει και στην πόλη μας. Θα φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, μόνο ως προς τα στοιχειώδη. Από εκεί και μετά ότι μπορεί ο κάθε συνάδελφος, καθώς και η ‘αγορά’ η οποία με την ανοχή σας ως τώρα διαφεντεύει τον χώρο.

Σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα τις ευθύνες σας.

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                                      ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ