Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Διώχνουν από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας τα φάρμακα των ρευματοπαθών

Την αδυναμία χορήγησης συγκεκριμένων φαρμάκων για ρευματοπαθείς και συγκεκριμένα των φαρμάκων HUMIRA, ENBREL, STELARA από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας από τις 4 Μαΐου  καταγγέλλει η Ελληνική Εταιρεία  Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ. Α.)
Τα φάρμακα  αυτά αφορούν  την θεραπεία σοβαρών αυτοάνοσων νοσημάτων όπως  Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Ψωριασική Αρθρίτιδα, Αγκυλοποιητική Σποδυλοαρθίτιδα, Ψωρίαση κ.λπ..
Οι ασθενείς θα που επισκέφθηκαν το φαρμακείο διάβασαν απλά μια ανακοίνωση που έλεγε ότι,  από τις 4 Μαΐου θα προμηθεύονται τα φάρμακα αυτά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ΑΘΗΝΩΝ, του ΠΕΙΡΑΙΑ και της ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ. 

Αυτό θα σημάνει μια μεγάλη ταλαιπωρία όπως μας είπε, η πρόεδρος των Ρευματοπαθών (ΕΛΕΑΝΑ) κα Αθανασία Παππά, για μεγάλη μερίδα ασθενών, καθώς όλοι γνωρίζουν  ότι κοντά στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας εδρεύουν σημαντικότατα ρευματολογικά/δερματολογικά κέντρα όπως π.χ. το «ΛΑΙΚΟ», ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», το «ΣΥΓΓΡΟΣ» κ.α.  Επιπρόσθετα, να μην ξεχνάμε ότι οι νοσούντες με ρευματικά νοσήματα, υπό αγωγή με βιολογικούς παράγοντες συχνά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση αυτή οι ασθενείς την  πληροφορήθηκαν όπως προείπαμε από ανακοίνωση που έχει τοιχοκολληθεί στο φαρμακείο του Οργανισμού χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία με τον Σύλλογο ή τους γιατρούς. 
Η κα Παππά έστειλε επιστολή  προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  και με κοινοποίηση τον Υπουργό Υγείας  και την Προϊσταμένη Τμήματος σχεδιασμού & Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ , ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση καθώς δημιουργεί εμπόδιο στην πρόσβαση των ασθενών με ρευματολογικά/δερματολογικά νοσήματα στην  θεραπεία τους αλλά και σημαντικό ζήτημα ανισότητας.

http://www.sofokleousin.gr/