Σάββατο 16 Απριλίου 2016

PharmaSwiss Hellas: Ετοιμάζει κίνηση ρουά ματ στην αγορά των αναλγητικών

H πολυεθνική ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δύο νέα σκευάσματα αναλγητικά- κάτω από την ''ομπρέλα'' Algon.

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τότε που η Valeant/ PharmaSwiss Hellas ανέλαβε την αποκλειστική προώθηση, διανομή και πώληση του ιστορικού αναλγητικού Αlgon στην Ελλάδα και την Κύπρο από την Lavipharm και τα νεότερα έφθασαν.

Βασιζόμενη στην υψηλή αναγνωρισιμότητα του προϊόντος – αν και οι πωλήσεις του έναντι των ανταγωνιστικών σημάτων που υπάρχουν στην αγορά θεωρούνται μηδαμινές- η πολυεθνική ετοιμάζεται να....


.... κυκλοφορήσει δύο νέα σκευάσματα αναλγητικά και πάλι κάτω από την «ομπρέλα» Algon. Στην οποία, όμως θα προστεθεί και η σήμανση Fever (πυρετός).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Iatronet, σχετικές εγκρίσεις για τη διάθεση των νέων αυτών σκευασμάτων έχουν δοθεί από τον ΕΟΦ και αφορούν ένα σιρόπι (120 ml), καθώς και ταμπλέτες των 20 τμχ.

Η διαφορά από το πρωταρχικό Αlgon είναι στις δραστικές ουσίες που θα περιλαμβάνονται σε αυτά τα εξελιγμένα σκευάσματα. Συγκεκριμένα, στο ήδη υπάρχον σκεύασμα (χαπάκια) οι ουσίες που περιέχονται είναι το Ακετυλοσαλικυλικό οξύ, η παρακεταμόλη και η καφεΐνη.

Σε αυτά που έρχονται θα περιλαμβάνεται ως δραστική ουσία μόνο η παρακεταμόλη, καθώς το σκεύασμα που ήδη κυκλοφορεί –λόγω της σύνθεσής του- δεν προτεινόταν για παιδιά κάτω των 12 ετών. Γεγονός που η εταιρεία ήθελε να κάμψει. Το μεν σιρόπι αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά νωρίτερα από τον Αύγουστο και αμέσως μετά πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι ταμπλέτες.

Την ίδια στιγμή, όμως, η PharmaSwiss Hellas σκοπεύει να ενισχύσει και την παρουσία του υπάρχοντος σκευάσματος –τουλάχιστον αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που είχαν όλα τα στελέχη του ομίλου και στην οποία παραβρέθηκε και η διοίκηση της πολυεθνικής- με έντονη διαφημιστική προβολή. Τελευταίες ενδείξεις είναι ότι από μήνα σε μήνα οι πωλήσεις του Algon ενισχύονται κατά 12%.

Υπενθυμίζεται ότι η PharmaSwiss Hellas AE ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005 και δραστηριοποιείται στο χώρο του Συνταγογραφούμενου Φαρμάκου, των προϊόντων OTC και Φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων της επεμβατικής και μη επεμβατικής δερματολογίας και κοσμετολογίας Ανήκει στον παγκόσμιο όμιλο Valeant, οι πωλήσεις του οποίου το 2015 ξεπέρασαν τα 8,2 δισ. δολ. Σήμερα βρίσκεται στην 14η θέση της κατάταξης των φαρμακευτικών εταιριών με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 80 δις δολ., με ξεκάθαρο στόχο να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα μέχρι το 2020!

Με φυσική παρουσία σε 20 χώρες της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, η PharmaSwiss είναι μία από τις εταιρείες που εξαγόρασε η Valeant το 2011, ενώ δύο χρόνια αργότερα ο πολυεθνικός κολοσσός εξαγόρασε την Bausch and Lomb ευρύτερα γνωστή από τους φακούς επαφής, ενώ διαθέτει και χειρουργικά προϊόντα και φάρμακα.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου