Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Γ.Δαγρές στην ΕΡΤ1 για ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ. (video)

Ο κ. Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου μίλησε στο πρωινό της ΕΡΤ για το θέμα των ημερών, την επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει το κανάλι διανομής μερίδας ΜΥΣΥΦΑ και σε άλλα κανάλια πλην των φαρμακείων. Πρόκειται όπως γνωρίζετε για μια υποκατηγορία ΜΥΣΥΦΑ, τα λεγόμενα ΓΕΔΙΦΑ (Γενικής Διάθεσης Φάρμακα).

Ο κ. Δαγρές αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα δυο βρετανικών εφημερίδων Daily Telegraph, Daily Mail. Σε αυτά λοιπόν τα δημοσιεύματα αναφέρονται....


.... δυο περιστατικά με δυο κοπέλες 18 και 25 χρόνων οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από χρήση ΜΥΣΥΦΑ που προμηθεύτηκαν από σούπερ μάρκετ. Οι συγγενείς των γυναικών αυτών δήλωσαν πως οι κόρες τους αγόρασαν αυθόρμητα τα φάρμακα αυτά χωρίς να έχουν αντιληφθεί τι προμηθεύονταν.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ δήλωσε επίσης ότι οι δανειστές μας ζητάνε να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα πράματα που οι ίδιοι στις χώρες τους απαγορεύουν. Στην Αγγλία, πρόσθεσε, έχουμε 4πλάσιο αριθμό δηλητηριάσεων σε σχέση με τη Γαλλία όπου απαγορεύεται η πώληση ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ.

Δείτε το βίντεο: