Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ


Το θέμα της δημιουργίας κοινού  Επαγγελματικού Ταμείου συζητήθηκε στην συνάντηση των προέδρων  των δευτεροβαθμίων υγειονομικών φορέων με τον Υπουργό Εργασίας κ.  Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Φράγκο.
Στην συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου  ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και το μέλος του ΔΣ  κ. Σεραφείμ Ζήκας , ο πρόεδρος του Πανελληνίου ιατρικού Συλλόγου  κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας  κ. Αθανάσιος Κατσίκης και από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο η πρόεδρος κυρία Αθηνά Τραχήλη και η εκπρόσωπος  στο ΤΣΑΥ κυρία Μάγδα Βουδούρη.Ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά την πρόταση των φορέων και αποφασίσθηκε να επαναληφτεί η συνάντηση την  επόμενη εβδομάδα για να  συζητηθούν  οι αρχικές  τεχνικές λεπτομέρειες.
Με την ευκαιρία της συνάντησης,  οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έθεσαν το πρόβλημα των υπέρογκων εισφορών που αναμένεται να προκύψουν για το επόμενο έτος σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό.
 Όπως τόνισαν στον Υπουργό οι φαρμακοποιοί είναι αδύνατο να φοροδιαφύγουν και για τον λόγο αυτό η αντιμετώπιση τους πρέπει να είναι διαφορετική.
Ο υπουργός επιφυλάχτηκε  να εξετάσει το θέμα χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια θετικά δείγματα στην απάντησή του.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ