Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Σε 4 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ του 2016


Σε 4 δόσεις αναμένεται να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016 με τα εκκαθαριστικά να φτάνουν στους φορολογούμενους από το Σεπτέμβριο σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά"μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου" σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.






O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά».

Οπως είπε ο υπουργός, μέσα στον Ιούλιο θα έλθει νέα ρύθμιση για τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, η οποία θα εξορθολογίζει τα υφιστάμενα πρόστιμα-«χάδια», χωρίς όμως να διαμορφώνονται στο ύψος που κινούνταν τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: www.euro2day.gr
posted from Bloggeroid