Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΠΦΣ: ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

 Στην πολύ δύσκολη περίοδο για τους 'Eλληνες πολίτες, δεν μπορεί κανείς να μην αποδεχθεί την ορθότητα της πρόσφατης εγκύκλιου για την κάλυψη των ανασφάλιστων  μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων.


Όμως για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Υγείας επέλεξε τον δρόμο της ανακοίνωσης προς τα ΜΜΕ χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση ή συντονισμός με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.



Ο Π.Φ.Σ. ενόψει και της επικείμενης  συνάντησης του με τον Υπουργό Υγείας θα ήθελε να επισημάνει ότι το μέτρο αυτό δεν πρέπει να αποβεί σε βάρος των υπολοίπων ασφαλισμένων γιατί η αύξηση της δαπάνης που θα επέλθει με δεδομένο το ανελαστικό ανώτατο όριο της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης θα οδηγήσει σε περικοπές φαρμάκων.

Επίσης επισημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να σηκώσουν και  βάρος από την μη κοστολογημένη και μη ελεγχόμενη δαπάνη που ενδεχομένως να προκύψει

Οι έλληνες Φαρμακοποιοί κατανοούν και αποδέχονται την υψηλό κοινωνικό ρόλο που έχουν να επιτελέσουν , αρκεί η Πολιτεία να τους στηρίζει και να μην υποσκάπτει την βιωσιμότητα του μικρομεσαίου φαρμακείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ