Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Χανιά: Στην Βουλή το πρόβλημα με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ


Τις επιστολές του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, καθώς και την κοινή επιστολή των Συλλόγων «Ρευματοπαθών Κρήτης» και «Ορίζοντας» κατέθεσαν με αναφορά τους προς τον Υπουργό Υγείας και το Προεδρείο της Βουλής, οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Οι εν λόγω επιστολές αφορούν το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά, μετά και την αποχώρηση του φαρμακοποιού που εξυπηρετούσε το κοινό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει ως αυτόνομη μονάδα.






Στις επιστολές τους οι Σύλλογοι ζητούν την άμεση τοποθέτηση φαρμακοποιού στην κενή οργανική θέση προκειμένου το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά να λειτουργήσει πάλι αυτόνομα, προκειμένου να λυθεί το έντονο πρόβλημα που δημιουργείται στην εξυπηρέτηση των ασθενών με σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι αδυνατούν να προμηθευτούν έγκαιρα φάρμακα υψηλού κόστους.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδρασή της, για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Φαρμακείου.

ert.gr
posted from Bloggeroid