Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

«Ηλεκτρονικό μάτι» της Επιθεώρησης Εργασίας στις επιχειρήσεις

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, όλοι οι εργοδότες υποχρεούνται να αποκτήσουν ηλεκτρονικό κωδικό πρόσβασης έως τις 30 Σεπτεμβρίου με εγγραφή στην ειδική ιστοσελίδα της Επιθεώρησης Εργασίας, παρέχοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ταυτοποίησης, όπως το ΑΦΜ.
Οι εργοδότες ταυτοποιούνται από το σύστημα και αποκτούν τον προσωπικό τους «λογαριασμό», στον οποίο υποχρεούνται να δηλώνουν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και όλες τις τυχόν μεταβολές στο πεδίο «Διαχείριση Λογαριασμού».



Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση Κατρούγκαλου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sepenet.gr μπορούν να κάνουν εγγραφή και οι εργαζόμενοι, οι οργανώσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων καθώς και οι λοιποί τρίτοι που επιθυμούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης καθώς και προσωπικό «λογαριασμό.
Σημειώνεται, επίσης, ότι τα έγγραφα που αναρτώνται στο λογαριασμό των χρηστών στο ΟΠΣ-ΣΕΠΕ είναι εκτυπώσιμα και φέρουν μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου, ημερομηνία, περιλαμβάνουν δε τον ΑΦΜ του χρήστη. Τα έγγραφα που εκδίδονται από τις Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. περιλαμβάνουν επιπλέον τα στοιχεία της εκδούσας Υπηρεσίας, καθώς και τα ηλεκτρονικά ίχνη ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη.
cnn.gr