Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ωράριο - Ο ΠΦΣ ζητά την ταυτόχρονη κατάργηση των νόμων Λοβέρδου και Γεωργιάδη


Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων και για την αποτροπή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι όπως επανειλημμένα έχουμε γνωστοποιήσει, οι προτάσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι συγκεκριμένες και σαφείς.

Οπως είναι γνωστό στην συνάντηση με τον Υπουργό υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στις 20 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος κατέθεσε 11 φακέλους με τα θέματα που απασχολούν τα φαρμακεία. Ανάμεσα τους υπήρχε και το θέμα του ωραρίου.






Στην ανακοίνωση του ΠΦΣ αναφερόταν πως ο υπουργός «…για το ωράριο είπε πως είναι ένα αρρύθμιστο τοπίο που θέλει διευθέτηση. Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει ρύθμιση που βρίσκεται κοντά σε αυτά που επιθυμούν οι φαρμακοποιοί (δηλαδή σταθερό ωράριο, υποχρεωτικές εφημερίες σε όλους και αποκλεισμός των γυρολόγων φαρμακοποιών)».

Επίσης είναι γνωστό πως ο ΠΦΣ στην πρότασή του δεν διαχωρίζει σε κατηγορίες το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και βασική του θέση είναι η ταυτόχρονη κατάργηση των νόμων Λοβέρδου και Γεωργιάδη.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ήδη ζητήσει νέα συνάντηση με τον Υπουργό υγείας προκειμένου να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση του Ιουλίου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
posted from Bloggeroid