Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Νέα επίθεση Βαρνάβα: Ο κ. Λουράντος δεν μας λέει λέξη για το... "νερό για βρέφη"!

Την εμπάθειά του προς τους φαρμακοποιούς φροντίζει να δημοσιοποιεί με κάθε ευκαιρία ο γγ. της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Δημήτρης Βαρνάβας

Με νέα δήλωσή του, απαντά στον πρόεδρο του ΠΦΣ Κώστα Λουράντο.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το ygeia360.gr:
Από Βασίλη Βενιζέλο

Με δύο ερωτήματα προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστα Λουράντο επενέρχεται με γραπτή του δήλωση την Παρασκευή 19 Αυγούστου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, σχετικά με το... "νερό για βρέφη", το οποίο απεσύρθη από τα ράφια ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας μας με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στην νέα γραπτή του δήλωση:

"Ευχαριστώ τον κ. Λουράντο που ανέλαβε αφιλοκερδώς καθήκοντα προσωπικού μου ψυχαναλυτή. Ευτυχώς νιώθω καλά και δεν προτίθεμαι να τον αξιοποιήσω στο ρόλο αυτό.
Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία του διαλόγου που ξεκινήσαμε να του απευθύνω εκ νέου το βασικό ερώτημα του σημειώματός μου, στο οποίο ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) απέφυγε να δώσει απάντηση.

Το ερώτημα είναι σαφές: συμφωνεί με τη διάθεση από τα φαρμακεία του «νερού για μωρά», το οποίο δε διαθέτει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση και εξαπατά τους γονείς;
Αν όχι, απορώ γιατί δεν αντέδρασε ο ΠΦΣ όταν αρκετοί φαρμακοποιοί άρχισαν να διαθέτουν αυτό το προϊόν στα φαρμακεία τους και το απέσυραν αναγκαστικά μόνον όταν υπήρξε απαγόρευση από το υπουργείο Υγείας.
Αν έχει την καλοσύνη ας απαντήσει ο κ. Λουράντος και στο δεύτερο -και σοβαρότερο - ερώτημα του σημειώματος: συμφωνεί με την αντιποίηση επαγγέλματος στην οποία προβαίνουν αρκετοί φαρμακοποιοί χορηγώντας φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή;".