Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Βγήκε... λαβράκι στην διημερίδα του ΣΥΦΑΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης σχετικά με τα ΜΥΣΥΦΑ

Στον απόηχο της απόλυτα επιτυχημένης διημερίδας του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων (ΣΥΦΑΚ) που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο, βγήκε και μια πολύ σημαντική είδηση που δηλώνει τις προθέσεις της φαρμακοβιομηχανίας σχετικά με τα ΜΥΣΥΦΑ.

Έτσι λοιπόν στο στρογγυλό τραπέζι όπου ομιλητής ήταν ο κ. Σερέτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), ειπώθηκε από τον ίδιο ότι....





.... διακαής πόθος είναι η απελευθέρωση της τιμής όλων των ΜΥΣΥΦΑ και οτι το ζήτημα της πιθανής αύξησης της τιμής τους «θα το λύσει ο ανταγωνισμός», προφανώς εντός φαρμακείων γιατί δεν επιθυμεί την πώληση ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ.

Αυτή του η δήλωση είναι σαφώς αντιφατική με όσα δήλωσε αμέσως πριν ο κ. Σερέτης, ο οποίος υπερασπίστηκε την επιστημονικότητα του φαρμακοποιού και το σημαντικό του ρόλο στη συμβουλευτική για τα ΜΥΣΥΦΑ. Επίσης τόνισε πως επιθυμεί όλα τα ΜΥΣΥΦΑ να διατίθενται αποκλειστικά εντός φαρμακείου.

Οι φαρμακοποιοί είμαστε κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε απελευθέρωση τιμών ΜΥΣΥΦΑ, που θα αποτελέσει προπομπό αύξησης της τιμής τους.

Αναλυτική παρουσίαση της διημερίδας θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες....