Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει φαρμακοποιούς λόγω …αξιολόγησης!

Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει στους φαρμακοποιούς τις συνταγές του Ιουνίου. Στελέχη του Οργανισμού δηλώνουν ότι μέχρι το μεσημέρι θα φανούν στους λογαριασμούς όλων των φαρμακοποιών τα ποσά που αφορούν στις πληρωμές των συνταγών του μηνός Ιουνίου.

Παράλληλα έντονη είναι η φήμη ότι μέχρι το τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου ( σχόλιο Farmakopoioi: μάλλον έπρεπε να γράφει "μέσα Οκτώβρη" και όχι "τέλος Σεπτεμβρίου") θα καταβληθούν στους φαρμακοποιούς και τα ποσά που αφορούν στις πληρωμές συνταγών του μηνός Ιουλίου, όπως επίσης και τα ποσά που αφορούν το χρέος προς τους φαρμακοποιούς από το ταμείο της ΔΕΗ που χρονολογείται στο 2011!
 


 
Αξίζει να σημειωθεί πως αν αυτό συμβεί, το χρέος του δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς θα είναι μόνο έναν μήνα πίσω (σχόλιο Farmakopoioi: η σύμβαση ορίζει πληρωμή στις 60 μέρες και ελπίζουμε μετά από 4 χρόνια να πέσουμε στις 75) , κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό ως προς την εύρυθμη  λειτουργία της μεταξύ τους σχέσης. Θα είναι επίσης πρωτοφανές για τα μετα-μνημόνιο χρόνια. Να τονιστεί όμως ότι αυτό δεν οφείλεται στην ξαφνική αλλαγή στάσης του υπουργείου Υγείας απέναντι στους φαρμακοποιούς, αλλά οφείλεται στις απαιτήσεις των θεσμών για την επικείμενη αξιολόγηση!

Οι ευχαριστίες των φαρμακοποιών λοιπόν θα πρέπει να αφορούν τους «θεσμούς» και όχι τους κυβερνώντες, οι οποίοι θα σπαταλούσαν με ευχαρίστηση αυτά τα ποσά εξυπηρετώντας και άλλους «Καλογρίτσες»!

πηγή: iatronea