Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Το 2o Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο στη Λάρισα στις 12 και 13 Νοεμβρίου

Στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, το 2ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Με κεντρικό θέμα «Σύγχρονο Φαρμακείο: Φαρμακευτική φροντίδα, καινοτομίες, δια βίου εκπαίδευση, βιωσιμότητα», το 2ο φαρμακευτικό συνέδριο που πραγματοποιείται στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.
Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει:


• 3 στρογγυλά τραπέζια
- «Οικονομική διάσταση της φαρμακευτικής περίθαλψης» με τη συμμετοχή του Καθηγητή ΕΣΔΥ κ. Γιάννη Κυριόπουλου και της διευθύντριας φαρμακοποιού ΕΣΥ κας Όλγας Οικονόμου.
- «Ο νέος ρόλος των φαρμακοποιών στην Ευρώπη: προοπτικές και τάσεις», όπου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι κ.κ. Maria Pia Orrù, μέλος του National Federfarma Council of Regions και πρόεδρος της Federfarma Cagliari, και Aleksandra Salom, εκπρόσωπος του Association of Private Pharmacists in Serbia (SPAS).
- «Φαρμακείο για τους πολίτες, στην Ελλάδα και την Ευρώπη», με τη συμμετοχή των προέδρων των τεσσάρων φαρμακευτικών συλλόγων της Θεσσαλίας, κ.κ. Γιάννη Μακρυγιάννη (Φ.Σ. Λάρισας), Κώστα Σωτηρόπουλου (Φ.Σ. Καρδίτσας), Κώστα Ματσιόλη (Φ.Σ. Μαγνησίας) και Νίκου Μάνου (Φ.Σ. Τρικάλων), καθώς και των προέδρων του Φ.Σ. Γρεβενών, κ. Σωκράτη Κουρέλα, του Φ.Σ. Κοζάνης κ. Στέργιου Βελόνα και Φ.Σ. Πιερίας κ. Ελευθέριου Κουιμτζίδη.
• Ενημερωτικές ενότητες και ομιλίες με θέματα όπως:
- Εκπαίδευση καλής εργαστηριακής πρακτικής στο Φαρμακείο
- Ασφαλής χρήση φυτοθεραπευτικών σκευασμάτων & συμπληρωμάτων διατροφής-
- Πρακτικές εφαρμογές των υπηρεσιών στο φαρμακείο
- Εξυπηρέτηση δύσκολων πελατών
- Ο Έλληνας ασθενής με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
• Επίδειξη Α΄ Βοηθειών από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη τους και στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ώστε να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο.

Μεγάλος χορηγός: ΒΙΑΝΕΞ - ΒΙΑΝ
Χορηγοί επικοινωνίας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, Φαρμακευτικό Δελτίο, Φαρμακευτικός Κόσμος, Farmakopoioi, Pharmacorner, PharmaTeam