Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Έδιωξαν μαθήτρια από την τάξη λόγω ένεσης ινσουλίνης σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com

Απίστευτη ιστορία εκτυλίχτηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης όταν καθηγήτρια έδιωξε από την τάξη μαθήτρια με σακχαρώδη διαβήτη επειδή ήθελε να ελέγξει την τιμή του σακχάρου και να κάνει ένεση ινσουλίνης.

Σύμφωνα με τους γονείς της 16χρονης που έκαναν την καταγγελία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) η καθηγήτρια, που είχε για πρώτη χρονιά την σχετική μαθήτρια, καταφέρθηκε επιθετικά προς την μαθήτρια αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Μάλιστα, οι συμμαθητές της 16χρονης την υπερασπίστηκαν γνωρίζοντας ότι....


... πριν και μετά το δεκατιανό της γεύμα, πρέπει να ελέγχει την τιμή του σακχάρου καθώς και σε καθημερινή βάση πρέπει να κάνει την ένεση ινσουλίνης.

"Δεν μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση παιδαγωγούς να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Μιλάμε για άτομο ανήλικο, που θέλει υποστήριξη. Το παιδί μου αύριο μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση" σημειώνει στην ThessNews ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρ. Δαραμήλας.

Το μέρος της καθηγήτριας ο λυκειάρχης

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γονείς απευθύνθηκαν στον Λυκειάρχη του ο οποίος αρχικά πήρε την θέση της καθηγήτριας ενώ όταν το θέμα έφτασε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλεται ότι προσπάθησε να το αποσιωπήσει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Δαραμήλας, η επιχειρηματολογία της καθηγήτριας ότι «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά» δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή.

«Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.