Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Κ. Λουράντος: "Να μας σέβονται αλλιώς διανυκτερεύσεις τέλος!"

Σε συνέχεια της προσαγωγής συναδέλφου στο αστυνομικό τμήμα ο πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Λουράντος προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επισκεφθήκαμε το αστυνομικό τμήμα Βυρωνα. Μαζί μου η νομικός σύμβουλος του ΦΣΑ κυρία Αγγελου και ο παθών συνάδελφος Βασιλης Ευαγγελου. Μιλήσαμε με τον διοικητή του τμήματος από τον οποίο πληροφορηθήκαμε ότι η προσαγωγή του συναδέλφου στο τμήμα έγινε από όργανο της άμεσου δράσης και οχι από αστυνομικό του τμήματος.

Μας εδόθη αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων και...
... καταθέσαμε επί τόπου αιτηση για να μάθουμε το όνομα του αστυνομικού που  έσυρε τον συνάδελφο στο αστυνομικό τμήμα. Η αίτηση θα διαβιβαστεί σήμερα στην ΓΑΔΑ η οποία και τις προσεχείς μερες οφείλει να ανταποκριθεί.

Όσον αφορά το συμβάν εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στη ενέργεια της αστυνομίας, από οποιοδήποτε τμήμα της και αν προέρχεται και καταστήσαμε σαφές οτι από την στιγμή που η ίδια (οπως δήλωσε ο διοικητής) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην φύλαξη μας, οφείλουμε από μόνοι μας να προστατεύσουμε την ζωή μας και το φαρμακείο μας.

Υπαρχει οδηγία για τα ρολά ασφαλείας που πρεπει να κατεβαίνουν και να μη ανοίγουν σε κανενα, ακομα και αν ειναι αστυνομικός. Οπως επίσης οτι το φαρμακείο ειναι πρωτοβάθμιος σταθμός περίθαλψης και δεν δικαιούται κανεις ένστολος  να το κλείνει  επειδή οποιοσδήποτε ακατανόμαστος πολίτης εχει όρεξη για καυγάδες και τσαμπουκάδες ή θέλει να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα ξεσπώντας σε λειτουργό υγείας και μαλιστα εν υπηρεσια . Αν ήθελε ο εν λόγω πολίτης να υποβάλει μήνυση μπορούσε να το κάνει ο ίδιος χωρίς να σύρεται ο συνάδελφος στο τμήμα και να μένει η περιοχή χωρίς διανυκτερεύουν φαρμακείο .

Περιμενουμε να μάθουμε περισσότερα από τον ίδιο αστυνομικό που προέβει σε αυτή την πράξη και να προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για αυτό συμβάν.

Θα ενημερώσουμε επίσης την ΓΑΔΑ με επίσημο έγγραφο  για τα ρολά ασφαλείας  και όλους τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ για τον ρόλο του διανυκτερεύοντος φαρμακοποιού, ώστε οχι μόνο να μην ξανασυμβεί παρόμοιο παραστατικό, αλλά να τύχουμε τον σεβασμό που μας αρμόζει .

Διαφορετικά διανυκτερεύσεις τελος ... Το ειπαμε και θα το πούμε και σε ανώτερα κλιμάκια της πολιτείας.