Τα τελευταία 6 χρόνια, 738 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη γρίπη. Πόσοι εξ αυτών ενδέχεται να επηρεάστηκαν από τους εγχώριους αντιεμβολιαστές; Ενόψει της χειμερινής περιόδου και των επαπειλούμενων κρουσμάτων γρίπης που θα σημειωθούν στη χώρα μας, αξίζει να μελετήσουμε τις απόψεις των »δικών μας» αντιεμβολιαστών και τον τρόπο που η διάδοσή τους μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).
Επιδημιολογία
Στην Ελλάδα, έχουμε κάθε χρόνο νεκρούς από τη γρίπη. Κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα στελέχη γρίπης [ Α(Η1Ν1)pdm09, Α(Η3Ν2) και Β]. Τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ., οφείλονται ακόμα κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1)pdm09. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι θάνατοι απο το 2010 και μετά έχουν ως εξής:
2010-11: 180 νεκροί, με μέση ηλικία τα 56,7 έτη,
2011-12: 56 νεκροί με μέση ηλικία τα 63,5 έτη,
2012-13: 49 νεκροί με μέση ηλικία τα 56,2 έτη,
2013-14: 145 νεκροί με μέση ηλικία τα 60,4 έτη,
2014-15: 111 νεκροί με διάμεση ηλικία τα 67 έτη και
2015-16: 197 νεκροί με διάμεση ηλικία τα 61 έτη.
Στον αντίποδα των ανωτέρω συντριπτικών στατιστικών, οι εγχώριοι αντιεμβολιαστές παροτρύνουν αυτούς που παρακολουθούν τις σελίδες τους στο facebook, να μην εμβολιάζονται, διότι το εμβόλιο της γρίπης έχει σοβαρές παρενέργειες και περιέχει δηλητήρια. Διαβάσαμε ακόμη πως εάν κάποιος εμβολιαστεί, μπορεί να μεταδώσει τη γρίπη σε άλλους! Προφανώς όλα τα ανωτέρω δε στηρίζονται σε καμία επιστημονική απόδειξη, ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που τα πιστεύουν, παρά το γεγονός πως ο ΠΟΥ και το CDC, τα προτείνουν ως τη καλύτερη προφύλαξη ενάντια στη γρίπη.
Περιέχουν τα εμβόλια της γρίπης δηλητήρια;
Συνήθως οι συνομωσιολόγοι δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά. Για παράδειγμα, η φορμαλδεΰδη που όντως χρησιμοποιείται για την αποστείρωση κατά τη διαδικασία της παρασκευής του εμβολίου, είναι τόσο ελάχιστη, ώστε είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμη στο τελικό προϊόν.Στο αίμα ενός βρέφους υπάρχουν φυσιολογικά περίπου 5-9 μικρογραμμάρια φορμαλδεΰδης. Θα χρειάζονταν περίπου 10-20.000.000 δόσεις του εμβολίου για να φανεί μια έστω ανεπαίσθητη διαφορά στο αίμα.
Θειομερσάλη
Αρχικά, δεν βρίσκεται σε όλα τα εμβόλια, αλλά μόνο σε αυτά που περιέχουν πολλές δόσεις, για λόγους αποστείρωσης. Βρίσκεται και στο εμβόλιο της γρίπης, αλλά σε απειροελάχιστες ποσότητες. Περιέχει περίπου 25 μικρογραμμάρια, τα οποία φιλτράρονται από τον οργανισμό και φεύγουν από το σώμα σε λίγες ημέρες. Θα πρέπει κάποιος να κάνει τουλάχιστον 80.000 δόσεις εμβολίου, για να φτάσει η θειομερσάλη σε τοξικά επίπεδα. Εξυπακούεται πως το συγκεκριμένο συστατικό ΔΕΝ προκαλεί αυτισμό ή άλλες εγκεφαλικές βλάβες.
Παρενέργειες εμβολίου γρίπης
Περιλαμβάνουν τοπικό πόνο, πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και μυαλγία. Έχει υποστηριχθεί ότι συνδέεται με τη πρόκληση Συνδρόμου Guillain-Barre. Η πιθανότητα κάποιος να ασθενήσει με το συγκεκριμένο Σύνδρομο είναι 1-2 περιπτώσεις ανά 1.000.000 εμβολιασθέντες. Ακόμη και αυτός ο αριθμός όμως, έχει αμφισβητηθεί από πολλές μελέτες. Η χειρότερη παρενέργεια είναι τυχόν σοβαρή αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά του εμβολίου, αλλά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο.
Δεν υπάρχουν αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία για θανάτους ή σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο της γρίπης.
Συμπέρασμα
Την 6ετία 2010-2016, 738 άνθρωποι πέθαναν στην Ελλάδα από γρίπη. Θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ένα μέσο όρο 123 ατόμων ετησίως. Αυτό σημαίνει πως για τη περίοδο 2016-17, που ξεκινά αυτές τις ημέρες και θα κρατήσει μέχρι την άνοιξη, μερικές δεκάδες Ελλήνων θα πεθάνουν από τη γρίπη. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 70% – 90%.Η προστασία που παρέχει εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του ατόμου που εμβολιάζεται, καθώς και από την ταύτιση των στελεχών του εμβολίου με αυτά που κυκλοφορούν την ίδια περίοδο στην κοινότητα. Δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους ή σοβαρές παρενέργειες.
Τα μαθηματικά είναι αποκαλυπτικά και καταρρίπτουν τους ψευδείς ισχυρισμούς των αντιεμβολιαστών που δε διστάζουν να θέσουν ζωές σε κίνδυνο με τη παραπληροφόρηση που διαδίδουν.
Απολαύστε αντιεμβολιαστικό παραλήρημα και παραπληροφόρηση από σχετική σελίδα στο facebook. Στο τέλος, γνωστός αντιεμβολιαστής παραθέτει τα επιχειρήματά του, δίχως και ο ίδιος να καταλαβαίνει τι γράφει.
Πηγή: http://ellinikahoaxes.gr/