Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΟΟΣΑ: ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Την αναγκαιότητα της  διεύρυνσης του ρόλου των Φαρμακοποιών στις Υπηρεσίες Υγείας τονίζει η πρόσφατη Ανασκόπηση Υγείας : Ευρώπη 2016  του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Όπως αναφέρεται στην περίληψη της  Έκθεσης «οι χώρες της ΕΕ θα χρειασθεί να βελτιώσουν  περισσότερο τον σχεδιασμό και την οργάνωση των υπηρεσιών»

Επίσης σας επισυνάπτουμε Δελτίο Τύπου της Ένωσης  Ευρωπαίων  Φαρμακοποιών , με αφορμή την σχετική ανακοίνωση για την υγεία του ΟΟΣΑ  και της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής  σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι ζουν περισσότερο  αλλά όχι με καλύτερη υγεία. 


Επίσης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες  οι πολίτες με χαμηλό βιοτικό επίπεδο έχουν δυσκολία στην πρόσβαση στην φαρμακευτική αγωγή.

Στο σημείο αυτό υπάρχει πλέον κοινή παραδοχή ότι η διεύρυνση του ρόλου των φαρμακοποιών μέσω  υπηρεσιών μπορεί να προσφέρει ευρύτερη και αποτελεσματικότερη  φροντίδα και να βελτιώσει την διαχείριση ειδικά στις χρονιές παθήσεις.

Όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες  οι φαρμακοποιοί της Κοινότητας παρέχουν ασθενοκεντρικές υπηρεσίες .

Σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου και το σχετικό link της Αναφοράς του ΟΟΣΑ http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/social-issues-migration-health/health-at-a-glance-europe-2016/summary/greek_412692ec-el#page1

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ