Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis την Πρωτοχρονιά στο Hilton

Ενας 44χρονος που βρισκόταν στο Galaxy το μπαρ του ξενοδοχείου στον 13 όροφο απειλούσε  να πέσει στο κενό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο επίδοξος αυτόχειρας δήλωνε πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και πάντα κατά  τις ίδιες πληροφορίες έλεγε  «Δεν θα τα φορτώσουν σε μένα».
Στο «Hilton» εκλήθη η αστυνομία αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβει καθώς ο άνδρας μεταπείστηκε προφανώς από την σύζυγο και τη μητέρα του που επίσης έσπευσαν στο ξενοδοχείο.
Ο άνδρας φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα  αλκόολ. 
  
Η έρευνα σε βάρος της Novartis
Η  πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis βρίσκεται στο στόχαστρο ελέγχου των αμερικανικών αρχών από τις 12 Αυγούστου 2016 όταν μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Ουάσιγκτον κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές αναφορά που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι μετέβησαν στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.

Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.

www.thetoc.gr