Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Έφοδος με εισαγγελική εντολή στα γραφεία της Νovartis!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis με τις ελληνικές αρχές να προχωρούν σε γρήγορες και αιφνιδιαστικές κινήσεις για την συγκέντρωση στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες με εντολή των εισαγγελικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στα γραφεία της Novartis προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για το σκάνδαλο με τις καταγγελίες για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της.

Για την υπόθεση διενεργεί προκαταρκτική εξέταση η...
... εισαγγελία διαφθοράς μετά από δημοσιεύματα του διαβιβάστηκαν στις δικαστικές αρχές από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δύο Ελληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας - Εταιρικής Ευθύνης της Novartis, κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Νωρίτερα σήμερα μάλιστα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνιζαν πως "μετά από την εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία «Novartis» οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές". Παράλληλα, επισήμαιναν πως : "σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος".