Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πεταμένο στα σκουπίδια αναλώσιμο υλικό νεφροπαθή (photos)

Πεταμένο στα σκουπίδια - Αναλώσιμα υλικά για περιτοναϊκή κάθαρση, καθετήρες, γάντια, βελόνες, γάζες και φυσιλογικοί ορόι, βρεθήκαν πεταμένα έξω από κάδους σκουπιδιών στην οδό Θεαγένους Χαρίση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Θεσσαλονίκη.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν σήμερα το πρωί στοίβες με νοσοκομειακό υλικό έξω από το σπίτι τους πεταμένο δίπλα στους κάδους.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ κο Σπανό,




....πρόκειται για αναλώσιμο υλικό που χρησιμοποιούσε ασθενής που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και έκανε την θεραπεία κατ οίκων. Όταν ο ασθενής απεβίωσε, οι συγγενείς πέταξαν το υλικό στα σκουπίδια.

«Δεν υπάρχει φόβος για την δημόσια υγεία γιατί αυτά τα υλικά δεν είναι μολυσματικά, έιναι άσηπτα και δεν υπάρχει πρόβλημα τοξικότητας» συμπληρώνει ο κος Σπανός.

«Παρ όλα αυτά επανειλημμένως λέμε στους συγγενείς των ασθενών που ακολουθούν κατ οίκον θεραπεία, μετά τον θάνατο του ασθενή, όλο αυτό το υλικό που πλέον τους είναι άχρηστο, να το φέρουν στο νοσοκομείο. Είτε είναι αναλώσιμο υλικό , είτε φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο ασθενή».