Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Παράταση ως 17 Μαρτίου για τις εισφορές ΕΦΚΑ


Η παράταση αφορά μισθωτούς και μη (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) και δίνεται προκειμένου στο ενδιάμεσο να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που προέκυψαν με το νέο σύστημα.

Παράταση για τις πληρωμές των εισφορών ΕΦΚΑ έως τις 17 Μαρτίου δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας καθώς τα προβλήματα με την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων ήταν πολλά.


Η παράταση αφορά μισθωτούς και μη (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες). Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ημερομηνία έληγε αύριο 28 Φεβρουαρίου.

Την παράταση ζητούσαν φορείς της αγοράς προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΣΕΕ με επιστολή της στην Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου και στον Υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, είχε ζητήσει να φτάσει τον ένα μήνα. «Κατά την πρόοδο της διαδικασίας λειτουργίας του νέου ΕΦΚΑ, έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την ορθή συμπλήρωση και λειτουργία του μητρώου του Φορέα, τη σύνδεσή του με το ΤΑΧΙS, την ηλεκτρονική ανίχνευση των εκκαθαριστικών από τους ενδιαφερόμενους και την καθυστέρηση αποστολής και παραλαβής των ταχυπληρωμών των ασφαλισμένων».

«Λόγω ακριβώς των παραπάνω προβλημάτων, πολλοί συνάδελφοί μας ενδέχεται, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, να μην έχουν την δυνατότητα να είναι συνεπείς με την καταβολή της τρέχουσας δόσης τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με αχρείαστους τόκους και παράλληλα να χάσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες συμμετέχουν και την ασφαλιστική τους ενημερότητα», προειδοποιούσε η ΕΣΕΕ.

Ρούλα Σαλούρου
salourou@euro2day.gr
posted from Bloggeroid