Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή ΦΣΘ προς ΕΟΠΥΥ για τα προβλήματα της καταχώρησης αναλώσιμων και αίτημα υποβολής τους με τον παλιό τρόπο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22-2-2017
AΡΙΘΜ.Πρωτ: 296

ΠΡΟΣ: ΕΟΠΥΥ
Υπ’ όψιν Προέδρου κ. Μπερσίμη
ΚΟΙΝ. Π.Φ.Σ.

         Κύριε Πρόεδρε
         Οφείλω να σας μεταφέρω την πλήρη αναστάτωση που υπάρχει στους κόλπους των φαρμακοποιών εξ αιτίας των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στην λειτουργία του e-ΔΑΠΥ ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών δεν γνωρίζουν και σε κάθε περίπτωση δεν συνταγογραφούν με τα νέα πρότυπα. Αλλά και όταν συνταγογραφήσουν σωστά, σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι αδύνατη η πρόσβαση των φαρμακοποιών στο σύστημα καταχώρησης για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Με λίγα λόγια υπάρχει ένα απόλυτο αλαλούμ που δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει φαρμακοποιό που να μπορεί να υλοποιήσει τη διαδικασία καταχώρησης των γνωματεύσεων. Για όλους αυτούς τους λόγους υπάρχει μία και μόνο λύση:




         Για τους επόμενους δύο μήνες η διαδικασία χορήγησης και καταχώρησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων να γίνεται όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια. Στο διάστημα αυτών των δύο  μηνών να γίνουν όλες οι μηχανογραφικές προσαρμογές, να γίνουν όλα τα test  που θα επιβεβαιώνουν την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος και όταν επιβεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν άψογα να ενταχθούμε στις νέες διαδικασίες.
Η μετάβαση από την προηγούμενη κατάσταση στη νέα δεν μπορεί να γίνει όσο το σύστημα παρουσιάζει τόσα πολλά προβλήματα και οι  φαρμακοποιοί δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και μάλιστα όχι εξ αιτίας τους.
         Για το λόγο αυτό ζητάμε οι γνωματεύσεις που έχουμε συγκεντρώσει από 1/1/2017 – 28/2/2017 να υποβληθούν όπως κατά το παρελθόν και να εξοφληθούν μαζί με τις συνταγές Ιανουαρίου.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας
Κυριάκος Θεοδοσιάδης                   Διονύσιος Ευγενίδης