Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΦΣ Έβρου: Επιστολή σε ΠΦΣ με αναφορά στα έως τώρα προβλήματα του e-ΔΑΠΥ

Αλεξανδρούπολη, 21/02/2017
Αριθμ. Πρωτ: 20
Προς: Π.Φ.Σ.

Θέμα: Προβλήματα που εμφανιστήκαν κατά την καταχώρηση γνωματεύσεων 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ 




1. Αφού κάνει ΝΕΑ εγγραφή πατώντας την επιλογή Ενέργειες στα Στοιχεία Εγκατάστασης, εμφανίζεται κενός Κωδικός / Επωνυμία Εγκατάστασης.

2. Επίσης σε ΝΕΑ εγγραφή πατώντας Δημιουργία Περιόδου Υποβολής εμφανίζει κενές τις Συμβάσεις Εγκατάστασης (βλ. Εικ.1)


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ 

1. Στο πεδίο Κωδ. ΑΜΚΑ Συνταγογράφου Ιατρού εμφανίζεται η ένδειξη ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ και δεν δύναται να συνεχιστεί η αποθήκευση της γνωμάτευσης.

2. Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα ΑΜΚΑ ιατρών που φέρουν την ένδειξη ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, αλλά εάν δοκιμαστικά συμπληρωθεί το ΑΜΚΑ συνταγογράφου ιατρού στο πεδίο Κωδ. ΑΜΚΑ Ελεγκτή Ιατρού εμφανίζεται ορθά.

3. Σε ορισμένους φαρμακοποιούς κατά την καταχώρηση γνωματεύσεων, επιτρέπει την καταχώρηση με διαφορετικά ΦΠΑ ενώ σε άλλους όχι. Που μπορεί να οφείλεται;

4. Τι θα ισχύει για τους Διανεμητικούς λογαριασμούς; Αποστολή φακέλων και κιβωτίων, πληρωμή.

5. Επίσης σε ορισμένους χρήστες στη Λίστα Κωδικών πατώντας το κουμπί Αναζήτηση δεν τους εμφανίζει τους κωδικούς υλικών (βλ. Εικ.2)

6. Στην παλιά σελίδα, υπήρχε η δυνατότητα στους χρήστες πατώντας τον Αριθμό Υποβολής στην Περίοδο Υποβολής, να τους εμφανίζει την Αξία για ΦΠΑ 13% και 24%. Υπάρχει κάπου η συγκεκριμένη πληροφορία, ώστε να τους βοηθήσει στην έκδοση του τιμολογίου τους, σε περίπτωση που δεν καταχωρούν τα αναλώσιμα ΣΔ στο πρόγραμμάτου φαρμακείου τους.

7. Επίσης φτάνοντας στο τέλος εμφανίζεται το συνολικό αιτούμενο ποσό σε κάθε γνωμάτευση, χωρίς να αφαιρείται η συμμετοχή (πχ. 25% από σκαρφιστήρες).

8. Τι ημερομηνία θα έχουν τα τιμολόγια για τις γνωματεύσεις;

9. Υπάρχει κάποιο έγγραφο στο οποίο καταγράφονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για υποβολή γνωματεύσεων ΣΕΔ / Υλικού (εκτός των ΣΔ), όπως για παράδειγμα το αντίγραφο του βιβλιαρίου δικαιούχου; Που μπορούμε να βρούμε περισσότερες οδηγίες για το υλικό εκτός ΣΔ.

10. Από πότε μπορούν τα φαρμακεία να δέχονται αναλώσιμο υλικό για τους Ευρωπαίους πολίτες; Θα ισχύσει για έκτακτες περιπτώσεις ή και για χρόνιους ασθενείς; Υπάρχει κάποιο έγγραφο;

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τερζής Αναστάσιος                             Αποστόλου Ιωάννης