Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Στο «σκαμνί» Γερμανός μεγαλέμπορος φαρμάκων για απάτη!

Λίγο πριν πτωχεύσει «έδιωξε» 20.000.000 €

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του πρώην κολοσσού του γερμανικού εμπορίου, της αλυσίδας φαρμακείων Schlecker, που απασχολούσε περίπου 50.000 ανθρώπους και το 2012 χρεοκόπησε, δικάζεται με την κατηγορία ότι, επειδή έβλεπε την κατάρρευση να πλησιάζει, διοχέτευσε πάνω από 20.000.000 ευρώ της εταιρίας σε άλλες επενδύσεις, ώστε να μην καταληξουν στους πιστωτές.

Πιο αναλυτικά, ο...


.... Αντον Σλέκερ οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με την πτώχευση της εταιρίας του, «σέρνοντας» μαζί τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμμετείχαν στην απάτη βοηθώντας τον.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του γερμανικού εμπορίου χαρακτήρισε, μέσω του δικηγόρου του, τις κατηγορίες αβάσιμες, ωστόσο παραμένει αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο δεκαετούς φυλάκισης.
50.000 άνεργοι 

Η απόφαση του Σλέκερ να κηρύξει χρεοκοπία στην εταιρία με τα φαρμακεία άφησε 50.000 εργαζομένους στον δρόμο (25.000 εντός Γερμανίας και άλλους τόσους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες), αριθμός που δεν έχει υπάρξει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, ενώ, σύμφωνα με τους εισαγγελείς στη Στουτγάρδη, «εκτιμώντας την κατάσταση της εταιρίας του και βλέποντας ότι το μόνο ενδεχόμενο είναι να προχωρήσει στην πτώχευσή της, ο Σλέκερ διοχέτευσε περισσότερα από 20.000.000 ευρώ της εταιρίας σε άλλες επενδύσεις, προκειμένου να μην πάνε τα χρήματα στους πιστωτές».

Κατηγορείται ακόμα ότι προχώρησε σκόπιμα σε ψευδείς δηλώσεις για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, την ίδια στιγμή που ο δικηγόρος του επιμένει πως ο πελάτης του δεν είχε ιδέα ότι η εταιρία ήταν τόσο κοντά στην κατάρρευση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 08/03/2017