Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αυτοψία στο χώρο υποδοχής συνταγών αναλωσίμων στα Δύο Πεύκα (photos)

Τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην τοποθεσία Δύο Πεύκα στον Ασπρόπυργο επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Λουράντος. Εκει συλλέγονται όλοι οι λογαριασμοί όλων των παρόχων που αφορούν προϊόντα που εκτελούνται μέσω e-δαπυ.

Επειδή υπήρξε μια σύγχυση τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το αν και πώς αποδέχεται τις συνταγές ο ΕΟΠΥΥ, ο κ. Λουράντος τόνισε τα εξής:





Γίνονται αποδεκτές ομαδικές αποστολές συλλόγων που έχουν διανεμητικούς λογαριασμούς, αλλά και ομαδικές αποστολές συλλόγων που ΔΕΝ έχουν διανεμητικους λογαριασμούς, όπως αυτόν της Ξάνθης. Ο τοπικός εκεί σύλλογος (δεν διαθέτει διανεμητικό) φρόντισε να συλλέξει τις συνταγές από όλα τα φαρμακεία και να τις αποστείλει ως μια αποστολή μαζικά στον Ασπρόπυργο.

Αποστολές φακέλων από μεμονωμένα φαρμακεία γίνονται επίσης φυσικά αποδεκτές.

Παρακάτω παρατίθεται φωτογραφικό υλικό.

Επίσης ο κ. Λουράντος πρόσθεσε πως μπορούν να αποστέλουν μαζί τις συνταγές τους σε μια αποστολή δύο ή και περισσότερα φαρμακεία μαζί (πχ. ζευγάρι φαρμακοποιών με διαφορετικά φαρμακεία). Καλό θα ήταν - αν και δεν αναφέρεται επισήμως πουθενά - να αναγράφονται στον εξωτερικό φάκελο οι αριθμοί υποβολών του κάθε φαρμακείου.

Τώρα όσον αφορά την δημιουργία διανεμητικών λογαριασμών από συλλόγους που δεν διαθέτουν ως τώρα, ο κ. Λουράντος είναι κατηγορηματικός: Όλοι οι σύλλογοι καλό είναι να δημιουργήσουν διανεμητικό, ο ΠΦΣ θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, δημιουργούνται πολλά ωφέλη (και όχι μόνο της συγκέντρωσης και αποστολής συνταγών), απλά τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό από τον ΕΟΠΥΥ και φυσικά κανείς δεν μας το επιβάλει. Αυτό κατέστη σαφές μετά από σχετική συνομιλία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη.