Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Τι συμβαίνει με τα φάρμακα Ευρωπαίων Ιανουαρίου, γιατί δεν πληρώθηκαν

Όπως πολλοί θα διαπιστώσατε, από την πληρωμή φαρμάκων Ιανουαρίου έλειπαν τα χρήματα που αφορούσαν τα φάρμακα Ευρωπαίων πολιτών για τα οποία πλέον κόβεται ξεχωριστό τιμολόγιο. Πρόκειται για ένα κονδύλι της τάξεως των 225.000€ πανελλαδικά, το οποίο δεν μπόρεσε να αποπληρωθεί για γραφειοκρατικούς λόγους.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Λουράντος,


.....αυτό συνέβη γιατί δεν έχει ανοιχτεί ακόμα o ειδικός κωδικός πληρωμής για έγκριση αυτού του κονδυλίου, μια διαδικασία που απαιτεί έντονη γραφειοκρατία. Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί ουδείς από τον ΕΟΠΥΥ δεν ενδιαφέρθηκε από τον Ιανουάριο που ήταν γνωστό ότι θα κόβαμε ξεχωριστά τιμολόγια, να ανοιχτεί αυτός ο νέος κωδικός...

Όπως και να έχει το θέμα, τέθηκε το δίλημμα στον πρόεδρο του ΠΦΣ, είτε να καθυστερήσει η πληρωμή όλων των φαρμάκων μερικές μέρες για να πληρωθούν όλα μαζί είτε να προχωρήσει η τρέχουσα πληρωμή χωρίς τους Ευρωπαίους ασφαλισμένους και αυτή να γίνει σε δεύτερο χρόνο λίγες μέρες αργότερα.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κ. Λουράντος από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, η πληρωμή των συνταγών Ευρωπαίων ασφαλισμένων του Ιανουαρίου θα γίνει σε περίπου 10 μέρες από σήμερα (κατά τις 20-25 Απριλίου).

Από κει και πέρα κάθε μήνα η πληρωμή τους θα γίνεται ταυτόχρονα με την υπόλοιπη πληρωμή...