Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Ανοιχτά καταστήματα 30 Κυριακές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Σ.Σ. Farmakopoioi : Η διάταξη δεν αφορά τα φαρμακεία αλλά μένει να δούμε στην πράξη αν και πόσο θα μας επηρεάσει εμμέσως

Περίπου 30 Κυριακές θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στο περιθώριο των εγκαινίων ενός ακόμη Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα.


«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως είπε ο υπουργός. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο ο υπουργός είπε «Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό»  ενώ συμπλήρωσε πως η συμφωνία θα τεθεί στη Βουλή προς ψήφιση μέχρι τις 15 του μηνός.

Ο υπουργός τόνισε τέλος ότι υπάρχει λευκός καπνός και πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός, όπου αρκετά μέτρα είναι καλά αλλά θα υπάρχουν και μερικοί που θα υποστούν μειώσεις, υπάρχουν μέτρα κ αντίμετρα.