Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Προστέθηκε η φράση «ΑΝΑ ΕΜΒΑΛΑΓΙΟ» στο πληρωτέο ασφαλισμένων

Όπως σας ενημερώσαμε από τη Δευτέρα 8 Μαΐου σε όλες τις συνταγές εμφανίζονται τα ποσά της συμμετοχής φθηνότερου/ακριβότερου σκευάσματος καθώς και λιανικής τιμής φθηνότερου φαρμάκου.

Είχε παρατηρηθεί όμως από συναδέλφους ότι οι τιμές αυτές αναφέρονταν μόνο στην τιμή ανά εμβαλάγιο και όχι συνολικά σε περίπτωση που η συνταγή περιείχε περισσότερα του ενός σκευάσματα. Κάτι που στην συνταγή δεν αναφερόταν οπότε δημιουργόταν λανθασμένο συμπερασμα περί του τελικού ποσού πληρωμής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα......


.... πολλοί ασφαλισμένοι ερχόμενοι στο φαρμακείο, να διαπληκτίζονται με τους φαρμακοποιούς διότι το τελικό ποσό δε συνέπιπτε με το αναγραφόμενο στη συνταγή.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Δαγρές ο οποίος με τη σειρά του ήρθε σε επικοινωνία με τους υπευθύνους της ΗΔΙΚΑ. Πράγματι, το ενδιαφέρον από πλευράς ΗΔΙΚΑ ήταν έντονο και εντός ενός 24ωρου το θέμα λύθηκε (βλέπε φωτό).

Από σήμερα το μεσημέρι, όλες οι συνταγές αναγράφουν πλέον τις ενδεικτικές τιμές με την προσθήκη της φράσης «ΑΝΑ ΕΜΒΑΛΑΓΙΟ», οπότε πλέον η διατύπωση είναι πιο σωστή. Γίνονται προσπάθειες να προστεθεί και σωστή διατύπωση για την προσθήκη και της επιβάρυνσης του 1€ ανά συνταγή, διότι αυτή δεν περιλαμβάνεται στις αναγραφόμενες τιμές των συνταγών...