Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΦΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων οι ασφαλισμένοι οι οποίοι δικαιούνται ιατροτεχνολογικά προϊόντα, προϊόντα ειδικής διατροφής κ.λ.π. αποτείνονται στα φαρμακεία τους  για να προμηθευτούν τα εν λόγω προϊόντα σύμφωνα με την υπογραφείσα  σύμβαση, έχοντας στην κατοχή τους μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου και όχι τις γνωματεύσεις, ώστε να προμηθευτούν τα προϊόντα αυτά. 
Επικοινωνώντας  οι φαρμακοποιοί με τον κάτοχο του αριθμού τηλεφώνου, ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για εταιρεία πώλησης των εν λόγω προϊόντων, η οποία έχει στην κατοχή της τις γνωματεύσεις του ασθενούς, υπογεγραμμένες και θεωρημένες  από τους ελεγκτές ιατρούς. 


Δηλώνουν μάλιστα στους φαρμακοποιούς την τιμή με την οποία τους αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ τα προϊόντα και τους ενημερώνει ότι θα τους στείλει τα προϊόντα με την τιμή αυτή, μείον κάποια έκπτωση αν πληρωθούν μετρητοίς. 
Σε επικοινωνία που είχαμε με γνωστή εταιρεία με σκευάσματα ειδικής διατροφής, μας ενημέρωσαν ότι οι ιατρικοί επισκέπτες ακολουθούν συγκεκριμένη μεθοδευμένη διαδικασία,  συγκεντρώνοντας  τις γνωματεύσεις από τα νοσοκομεία μέσω των ιατρών, τις θεωρούν, και στην συνέχεια τις διοχετεύουν στην εταιρεία τους. Με αυτό τον τρόπο ο φαρμακοποιός αναγκάζεται να εκτελέσει τις γνωματεύσεις αυτές από εταιρεία η οποία έχει στα χέρια της τις γνωματεύσεις, μη έχοντας την επιλογή εταιρείας. 
Θεωρούμε ότι όλη αυτή η διαδικασία, πέρα από παράνομη, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πώς οι εταιρείες αυτές  απόκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των ασθενών (γνωματεύσεις), καταστρατηγείται η σχετική σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους και επιπροσθέτως δημιουργεί και υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες σε βάρος του Οργανισμού σας. 
Με Τιμή 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                  ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ