Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ο ΦΣ Πέλλας προαναγγέλει αναστολή εκτέλεσης συνταγών αναλωσίμων!

Αν δε πληρωθούν οι φαρμακοποιοί της Πέλλας έως τις 16 Ιουνίου τις οφειλές που αφορούν την εκτέλεση συνταγών αναλωσίμων του περασμένου Ιανουαρίου, τότε είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ. Το σίγουρο είναι ότι τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι της χώρας, εφόσον οι πληρωμές καθυστερήσουν περαιτέρω.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο της δαπάνης. Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας Παναγιώτης Ζαρογουλίδης, ο οποίος τονίζει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει για άλλη μια φορά οι φαρμακοποιοί όντας απλήρωτοι.

Τη στιγμή που προμηθευτές, εφορία, ΕΦΚΑ και λοιπές υποχρεώσεις προς το δημόσιο δε δίνουν ούτε μια μέρα προθεσμία προς τους φαρμακοποιούς, οι ίδιοι πιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ από τον Ιανουάριο δίχως να έχουν πληρωθεί ούτε ευρώ. 

Ταυτόχρονα το σύστημα καταχώρησης ΔΑΠΥ Παροχών εξακολουθεί να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, αφού ναι μεν οι συνταγές αναλωσίμων είναι πλέον ηλεκτρονικές, αλλά οι φαρμακοποιοί καλούνται να επανακαταχωρούν ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ στο ηλεκτρονικό σύστημα τις ήδη περασμένες ηλεκτρονικά συνταγές!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου του ΦΣ Πέλλας:


Οι Φαρμακοποιοί από 1 Ιανουαρίου 2017 αποδέχθηκαν δίχως διαπραγμάτευση τη νέα σύμβαση που διευκόλυνε τους ασφαλισμένους και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι ασφαλισμένοι διότι ως δικαιούχοι παροχών σε είδος από το ταμείο τους, εκεί που κατέβαλλαν μετρητά για να προμηθευτούν γάλατα, ειδική διατροφή, επιθέματα είδη παροδικής χρήσης κ.α και στην συνέχεια κατέθεταν τις δαπάνες τους στον ΕΟΠΥΥ σήμερα με την σύμβαση πληρώνουν μόνο την συμμετοχή τους και παραλαμβάνουν τα είδη από το φαρμακοποιό τους.

Τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διότι αφενός πουλάει μούρη και κοινωνική πολιτική στην πλάτη των φαρμακοποιών αφετέρου στα πλαίσια της συμφωνίας του με τους φαρμακοποιούς κερδίζει 30 ονομαστικές ημέρες παραπάνω από πριν και δη θα μπορεί να πληρώνει στις 90 ημέρες αντί στις 60 όπως πριν.

Πάραυτα και ενώ βάλαμε πλάτη σήμερα στο αστρικό λαμπρόν έτος 2017, 157 ημέρες μετά τη μεγάλη μέρα της μεταξύ μας υπογραφής, στον δικό μας Milky Way, όχι μόνο δεν είδαμε δεκάρα τσακιστή για το 2017 δεν ακούμε και για καμία ημερομηνία πληρωμής στον Ορίζοντα.

Ενημερωτικά καθαρά και εάν τουλάχιστον τα λεφτά του Ιανουαρίου δεν πέσουν έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, προγραμματίζουμε Γενική Συνέλευση στο Ν Πέλλας με θέμα την αναστολή εκτέλεσης συνταγών αναλωσίμων.

Δεν είναι δυνατόν να τιμολογούμε δίχως πληρωμή σε ένα περιβάλλον όπως αυτό που βιώνουμε υπό αυτό το φορολογικό & Ασφαλιστικό καθεστώς που ακυρώνει τα 7/10 σεντς του κέρδους μας.

Πάνος Ζαρογουλίδης
Πρόεδρος ΦΣ Πέλλας