Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: Προτεραιότητα μας να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας


"Το 2015 η δημόσια υγεία ήταν στα όρια της κατάρρευσης, όχι από αδυναμία απέναντι στις μνημονιακές υποχρεώσεις, ούτε από ανικανότητα ή αδιαφορία... Έγινε συνειδητά και στοχευμένα με ιδεολογικού χαρακτήρα επιλογές προκειμένου να ανοίξει το πεδίο στα ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου. ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο υπουργείο Υγειας, μετά το πέρας της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία.

«Πολύ πριν την κρίση, η Δημόσια Υγεία ήταν προνομιακός χώρος για «πάρτι». Μια διαρκής λεηλασία εξωφρενικής κλίμακας του δημόσιου συμφέροντος» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.






Και πρόσθεσε: «Παρά τις δραματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στην Δημόσια Υγεία με τα μνημόνια, το «πάρτι» συνεχίστηκε μέχρι την κυβερνητική αλλαγή του '15. Το να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή που θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη της Δημόσιας Υγείας».

www.tovima.gr
posted from Bloggeroid