Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Διανύουμε Ιούλιο και ακόμα ψάχνουμε την πληρωμή... Ιανουαρίου!

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Η πληρωμή των αναλωσίμων Ιανουαρίου συνεχώς μετατίθεται. Οι ελάχιστες πληρωμές ορισμένων μεμονωμένων συναδέλφων πανελλαδικά δε μπορεί να ονομάζονται «εκκίνηση πληρωμών» σε καμία των περιπτώσεων, ενώ ταυτόχρονα τίθεται και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ συναδέλφων όταν κάποιοι έχουν πληρωθεί και κάποιοι όχι!

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης....




....σαφώς και φέρει τη βαρύτερη ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Ήταν ο ίδιος που από βήματος Hellas Pharm (θυμηθείτε εδώ) στα τέλη Μαρτίου (!) είχε τονίσει με κάθε επισημότητα ότι η πληρωμή θα ολοκληρωνόταν πριν τα τέλη Απρίλη!

Στα κατά τόπους καταστήματα ΠΕΔΙ (Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ) επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ, οι έλεγχοι περπατούν με βραδείς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα οι περικοπές για ασήμαντους τις περισσότερες φορές λόγους είναι πολύ μεγάλες! Να σας θυμίσουμε ότι τον ίδιο δρόμο ελέγχου θα παίρνουν σε λίγους μήνες και οι συνταγές των φαρμάκων.... Δε φανταζόμαστε τι θα συμβεί αν περπατάει έτσι ο έλεγχος και εκεί... Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι θα μπορεί να τηρηθεί ευλαβικά το 60ήμερο της πληρωμής των φαρμάκων....

Είναι σαφές ότι δόθηκε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ από όση ίσως θα έπρεπε. Εμπιστοσύνη που όπως φαίνεται κλονίστηκε ανεπανόρθωτα.

Σήμερα 4 Ιουλίου 2017 και αφού έχουν διαπιστωθεί τεράστια προβλήματα στον έλεγχο των συνταγών αναλωσίμων, εξακολουθεί να ΜΗΝ υφίσταται κανένα φίλτρο στην συνταγογράφηση από την πλευρά του ιατρού για τις νέες συνταγές των ασφαλισμένων. Έτσι οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν ανεξέλεγκτα! Στο τέλος όμως βέβαιο θεωρείται ότι οι πλεονάζουσες ποσότητες θα περικοπούν από τον φαρμακοποιό!

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ανάρτηση συναδέλφου που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά όπως φαίνεται δεν φιλοτιμείται κανείς παρόλο που ο κ. Μπερσίμης είναι γνώστης του θέματος, δείγμα του ότι προφανώς δε τον ενδιαφέρει αν περικοπούν συνταγές εις βάρος των φαρμακοποιών....


Μόλις τώρα ήρθε νέα γνωμάτευση με ημερομηνία 3/7 για ταινίες μέτρησης σακχάρου για ΣΔ τύπου ΙΙ σε αγωγή υπό δισκία και αγωγή 2 μηνών σε ασθενή στον οποίο πριν 3 (εργάσιμες) ημέρες (29/06) καταχώρισα στο σύστημα edapy πως έλαβε ένα κουτί ταινιών μέτρησης σε γνωμάτευση επίσης με διάρκεια θεραπείας 2 μηνών.

Αν δεν δικαιούται αυτός ο ασθενής τα υλικά του γιατί το σύστημα εκδίδει συνταγή; και γιατί πρέπει εγώ να είμαι ο δυσάρεστος;
Απλή ερώτηση.. ΦΙΛΤΡΑ πότε;;;

Την ίδια στιγμή το δευτεροβάθμιο όργανό μας, η επίσημη εκπροσώπηση του κλάδου μας, ακόμα βρίσκεται σε... «ζυμώσεις» για να εκλέξει το νέο προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μετά τα αμφίρροπα αποτελέσματα των εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Με αυτά και με αυτά μπαίνουμε στο 6ο μήνα πίστωσης και μάλιστα στα μέσα του μήνα (από 17/7 συγκεκριμένα) θα κληθούμε να προσαρμοστούμε στις νέες τιμές αναλωσίμων που ειδικά σε σκαρφιστήρες και βελόνες πένας είναι εξωφρενικά χαμηλές, χαμηλότερα και από το κόστος κτήσης!

Σε κάθε περίπτωση το νέο προεδρείο - το οποίο ευλεπιστούμε να μην αργήσει άλλο να συσταθεί - θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον αυτής της σύμβασης....