Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΦΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

ΑΘΗΝΑ 6.7.2017
Χθες (σσ. την Τετάρτη) Διαπαραταξιακή Αντιπροσωπεία του ΠΦΣ επισκέφτηκε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, όπου συζήτησε τα εξής θέματα:
1. Πληρωμή Μηνός Απριλίου: Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μας ενημέρωσε ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αρχή της εβδομάδος παρακολουθούμε το θέμα και θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής.
2.  Ληξιπρόθεσμες Οφειλές



.....η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ συζήτησε το θέμα των ληξιπροθέσμων οφειλών και την αναγκαιότητα να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία εξόφλησης τους. Ειδικά τώρα που ο πρόεδρος του ΕΦΚΑ βεβαίωσε ότι οι συγκεκριμένες οφειλές δεν έχουν ποτέ εξοφληθεί. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την αποστολή από την ΚΜΕΣ καταστάσεων ανά Φ.Σ. που θα αναγράφει ανά φαρμακείο το ποσό του κουρέματος 3,5% για το οποίο θα εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο. Ζητήθηκε από την αντιπροσωπεία να αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες στον ΠΦΣ, για να ενημερωθούν οι Φαρμακευτικοί σύλλογοι.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα των συνταγών, που βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και που αναμένουν την εντολή για έκδοση ενταλμάτων πληρωμής.
Εκ μέρους της αντιπροσωπείας υπήρξε έντονος προβληματισμός για το που θα βρεθούν οι χαμένες συνταγές συναδέλφων που δεν έχουν αποσταλεί στην ΚΜΕΣ.
Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μας ανέφερε ότι οι υπηρεσίες θα ασχοληθούν αμέσως μετά την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών των συνταγών που βρίσκονται στην ΚΜΕΣ.
3. Καθυστερήσεις Πληρωμών – Περικοπές στο ΕΔΑΠΥ: Αμφισβητήθηκε σε έντονο βαθμό με επιχειρήματα η προαποφασισμένη διαδικασία των ενστάσεων, που θα καθυστερήσει και άλλο την πληρωμή μας.
Εκ μέρους της αντιπροσωπείας προτάθηκαν τρόποι που θα ελαχιστοποιήσουν τις ενστάσεις και θα βγάλουν από το αδιέξοδο χιλιάδες φαρμακοποιούς που τώρα είναι εγκλωβισμένοι στην διαδικασία αυτή.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έκρινε θετικά τις προτάσεις μας, επιφυλασσόμενος ότι θα απαντήσει αφού ερωτηθούν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η  ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΦΣ