Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Eνημέρωση από ΕΟΠΥΥ για πληρωμές

Ενημέρωση από σημερινή συνάντηση (20-7-2017, 15:00):
Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ κος. Μπερσίμης Σωτήρης:
1) ΦΑΡΜΑΚΑ:

- 8/8/2017 πληρωμή Μαΐου 2017, 25-30/8/2017 πληρωμή Ιουνίου 2017.
- Οι Φαρμ. Σύλλογοι καλό είναι να ενημερώσουν τα μέλη τους να έχουν εν ισχύ τις Φορολογικές και Ασφαλιστικές Ενημερότητές τους για τις παραπάνω ημερομηνίες. Ειδικά εκείνα τα μέλη που βρίσκονται σε καθεστώς εκχώρησης-παρακράτησης.
(Σ.Σ.: Θυμίζουμε ότι οι Φορολ. Ενημερότητες που συνοδεύουν τις μηνιαίες καταθέσεις μας προορίζονται ΟΧΙ για τις συνταγές του μήνα με τον οποίο κατατίθενται αλλά εκείνες του περασμένου μήνα που θα πληρωθούν κατά τη διάρκεια του μήνα που γίνεται η κατάθεση).



2) ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ:


- Ως τις 31-7-2017 θα έχει πληρωθεί ο Ιαν. 2017 στο 100%. Ο ρυθμός εκκαθάρισης πλέον είναι στο 7-10% πανελλαδικά ανά ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι πλήρης εκκαθάριση μήνα πλέον, με αυτούς τους ρυθμούς, ολοκληρώνεται μέσα σε 10-15 ημέρες, με αυτούς όμως τους ρυθμούς επαναλαμβάνουμε.
- Οι υπάλληλοι εκκαθάρισης εργάζονται πλέον υπερωρίες και για τους παραπάνω χρόνους έχουν συνυπολογιστεί ΚΑΙ οι άδειες Αυγούστου του προσωπικού εκκαθάρισης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκκαθάριση ΔΕΝ είναι χρήματα στην τσέπη. Με το τέλος κάθε εκκαθάρισης χρειάζεται 3-10 ημέρες, συνήθως 3 για χρήματα τσέπη, επειδή μεσολαβεί η έγκριση από τον Επίτροπο (δικαστικός υπάλληλος).
- Ο στόχος είναι τα αναλώσιμα να πληρώνονται στις 90 ημέρες το αργότερο σταθερά. Εφικτός, με αυτούς τους ρυθμούς.
- Η παρακράτηση 4% Υπέρ Δημοσίου επιβαρύνει, βάσει Νομοθεσίας, από ένα χρηματικό ποσό και άνω, δηλαδή ΔΕΝ επιβαρύνει όλους τους λογαριασμούς που κατατίθενται προς αποζημίωση.
Αποτελεί Προκαταβολή Φόρου και συμψηφίζεται με τον Φόρο της επόμενης χρεωστικής χρήσης εκείνου τον οποίο επιβαρύνει (του ελαφρύνει τον τότε Φόρο).

3) ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ:


- Μέχρι την επόμενη Παρασκευή (28-7-2017) ο ΕΟΠΥΥ θα έχει μοιράσει αρχεία και οδηγίες αναλυτικά σε όλους τους τοπικούς Φαρμ. Συλλόγους, για όσα ληξιπρόθεσμα έχει περαιωθεί η διαδικασία εύρεσης και έγκρισης, και στη συνέχεια οι Σύλλογοι θα μαζέψουν τα πιστωτικά του 3,5% από τους συνάδελφους. 

- Πληρωμή αυτών των ληξιπρόθεσμων αναμένεται για Σεπτέμβρη.