Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Δεν προλαβαίνουμε τα νομοσχέδια του… Αυγούστου στην Υγεία

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Νόμου περί εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και των Ιατρικών Συλλόγων. Οι διατάξεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αποτελούν αιτήματα πολλών ετών.


Ο εκσυγχρονισμός της Ιατρικής Νομοθεσίας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων, υπήρξε από τις βασικές προτεραιότητες του ΠΙΣ, και αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, καθώς έτσι θα εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η πρόταση του Σχεδίου Νόμου διαμορφώθηκε από Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, νομικοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες. 


 
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο Γενικές Συνελεύσεις  το 2014 και η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ τον Μάιο του 2014. Τέλος, κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2014 στο υπουργείο Υγείας.

Η διαβούλευση λήγει στις 25 Αυγούστου 2017. Το Νομοσχέδιο εισαγάγει σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ, αίρει τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος και καθιστά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ στο επίκεντρο των προβλημάτων των ιατρών, ενδυναμώνοντας την ισχύ και τη δράση τους.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκσυγχρονίζει συνεχώς τη λειτουργία του, ηλεκτρονικοποιεί τη σύνδεσή του με τους Ιατρικούς Συλλόγους και καθίσταται ένας ισχυρός Εθνικός Σύλλογος με εκπροσώπηση σε όλες τις Διεθνείς Οργανώσεις (Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος - WΗO, Ένωση Ευρωπαίων Ιατρών - CΡΜΕ, UEMS, AEMH, CEOM, κ.λπ.).

Ο σύγχρονος τρόπος λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του ΠΙΣ είναι προς όφελος του ιατρικού κόσμου και γενικότερα της Πολιτείας» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

O υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει με προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

πηγή: iatropedia