Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ερωτήματα ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ για το ΔΑΠΥ


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Με την πρόσκαιρη επαναλειτουργία του ΕΔΑΠΥ για γνωματεύσεις που έχουμε εκτελέσει στα φαρμακεία μας έως 22/10/2017, έχουν προκύψει αρκετά και σοβαρά προβλήματα για τα οποία πρέπει να δώσετε οδηγίες.

1.- Κατά την εκτέλεση των γνωματεύσεων όταν το σύστημα δεν λειτουργούσε, εκτελέσαμε γνωματεύσεις χωρίς να γνωρίζουμε εάν ο ασφαλισμένος ανήκει στους ανασφάλιστους οπότε και δεν δικαιούταν αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη.







2.- Κατά το ίδιο διάστημα εκτελέστηκαν γνωματεύσεις χωρίς να έχουμε δυνατότητα να ελέγξουμε μέσω ηλεκτρονικού συστήματος αν ο ασφαλισμένος έχει ξαναπάρει κάποια προϊόντα από τις γνωματεύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε και δεν δικαιούνταν άλλα υλικά.

3.- Το σύστημα δεν επιτρέπει εκτέλεση γνωμάτευσης σε σκευάσματα ειδικής διατροφής όταν το συνολικό ποσό της γνωμάτευσης είναι μεγαλύτερο των 400 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Όπως γνωρίζουμε όμως το ανώτερο ποσό αποζημίωσης αυτών των γνωματεύσεων είναι 400 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. Αυτή η αστοχία του συστήματος πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Θα πρέπει για όσες γνωματεύσεις έχουν προβλήματα που οφείλονται σε πληροφορίες που δίνονται μόνο μέσω του ΕΔΑΠΥ, αυτές να καταχωρούνται και να αποζημιώνονται εξολοκλήρου. Η ευθύνη για την μη λειτουργία του συστήματος, και την σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση των φαρμακοποιών για τις εκάστοτε διαφοροποιήσεις του ΕΟΠΥΥ δε πρέπει να βαρύνουν τους φαρμακοποιούς.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

posted from Bloggeroid