Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Επιστολή ΦΣ Κιλκίς προς ΕΟΠΥΥ για τα διαφορετικά barcode στα αναλώσιμα

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς
Αρ. Πρωτ. : 16 11-05-2018
Προς: Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ
Υπόψη Κου Αγγούρη Γεωργίου

Κοιν: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, Α’ Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ, Διεύθυνση Ελέγχου & Εκκαθάρισης, ΠΕ. ΔΙ. Κιλκίς, Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Θέμα: Εφαρμογή των νέων κουπονιών για αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη και λοιπά υλικά από 01-06-2018

Σύμφωνα με ανακοίνωση σας στις 30-04-2018 από 01-06-2018 δεν θα.....


..... αποζημιώνονται υλικά που δεν έχουν στο κουπόνι τους κωδικό ΕΑΝ, κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ, εμπορική ονομασία και ποσότητα προϊόντος.

Επειδή έως σήμερα υλικά όπως αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη καθώς και λοιπά υλικά (καθετήρες, συμπληρώματα ειδικής διατροφής κλπ) φέρουν στα κουπόνια τους πληθώρα διαφοροποιήσεων, δηλαδή:
ή κωδικό ΕΑΝ ονομασία και ποσότητα αλλά χωρίς κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ
ή κωδικό ΕΑΝ και μόνο ονομασία χωρίς ποσότητα και χωρίς κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ
ή μόνο κωδικό ΕΑΝ χωρίς ονομασία, χωρίς ποσότητα και χωρίς κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ
ή λανθασμένο κωδικό ΕΑΝ και ορθή ονομασία και ποσότητα χωρίς κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ

Δημιουργούνται οι κάτωθι απορίες:

1. Τι θα γίνει με το υπάρχον απόθεμα που υποχρεούμαστε να έχουμε στα φαρμακεία μας και στο οποίο ΚΑΝΕΝΑ κουπόνι δεν έχει πλήρη αναγραφή κωδικού ΕΑΝ, κωδικού ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ και εμπορικής ονομασίας του προϊόντος σε όλα τα κουπόνια των προϊόντων όπως τα αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη καθώς και λοιπά υλικά (καθετήρες, συμπληρώματα ειδικής διατροφής κλπ) και δεδομένου ότι οι εταιρίες ακόμα και να θέλουν να συμμορφωθούν δεν μπορούν εντός των επόμενων ημερών όχι μόνο να αλλάξουν τα κουπόνια στις καινούργιες συσκευασίες πόσο μάλλον να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα στα φαρμακεία.

2. Πώς συμβαδίζει η ανακοίνωση με τα ΦΕΚ: ΦΕΚ 532Β/16-2-2018, ΦΕΚ 4045Β/17-11-2017, ΦΕΚ 3491Β/5-10-2017, ΦΕΚ 4281Β/7-12-2017, όπου προσδιορίζονται λεπτομερώς τα προϊόντα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, και τα υλικά αυτά περιγράφονται αποκλειστικά από τον κωδικό ΕΑΝ χωρίς κωδικό ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ, όπως επίσης σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς την εμπορική ονομασία, ούτε ποσότητα προϊόντος (πχ 5200133320012 Βελονάκια για πένα ινσουλίνης 4mmΧ33G).

3. Πως συμβαδίζει η ανακοίνωση αυτή με το γεγονός ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ επιτρέπει την εκτέλεση των ως άνω προϊόντων μέσω των ελλιπούς αναγραφής κουπονιών τους και μάλιστα εμφανίζει τους αντίστοιχους κωδικούς ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγκαίρως εάν εμμένετε στην ανακοίνωση σας, ούτως ώστε τα μέλη μας να αποφασίσουν, εάν θα αναστείλουν την εκτέλεση συνταγών αναλωσίμων από 01-06-2018, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χαρίσουν στους ασφαλισμένους σας τα απαραίτητα γι αυτούς υλικά, μέχρις ότου η υπηρεσία σας λύσει τα προβλήματα επικοινωνίας και συμμόρφωσης που έχει με τις εταιρίες.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Βασιληάς Ευάγγελος Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος