Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ εισήλθε πρόσφατα ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).



Πρακτικά, οι ασφαλισμένοι του θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται τον γιατρό της επιλογής τους, ο οποίος θα εκδίδει ηλεκτρονικές συνταγές που θα μπορούν να εκτελούν οι δικαιούχοι σε όλα τα φαρμακεία μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι συνταγές θα έχουν πλέον διάρκεια εκτέλεσης 15 ημερών, ενώ κατά την κρίση του θεράποντος ιατρού θα μπορούν να εκδίδονται συνταγές 6μηνης διάρκειας για τα χρόνια νοσήματα.






Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει τίποτε άλλο στον τρόπο συνταγογράφησης, δηλαδή συνεχίζει να πραγματοποιείται βάσει της εμπορικής ονομασίας κάθε φαρμάκου και όχι της δραστικής ουσίας του, ενώ η συμμετοχή του ασφαλισμένου στη δαπάνη είναι 25% για όλα τα φάρμακα, εκτός από αυτά που η νομοθεσία προβλέπει συμμετοχή 10% ή 0%.

Διευκρινίζεται ότι οι συνταγές ΕΔΟΕΑΠ:



1.Απαιτούν θεώρηση μόνο όταν η αξία τους υπερβαίνει τα 500,00 €. Για τη θεώρηση εμφανίζεται μήνυμα στην εκτύπωση της συνταγής με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασφαλισμένος.


2.Δεν προσμετρώνται στη μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη ή στις ιατρικές επισκέψεις του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ανεξάρτητος φορέας.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά την έκδοση ή την εκτέλεση συνταγών ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210-7264807. Οι ασφαλισμένοι, αντίστοιχα, μπορούν να απευθυνθούν για διευκρινήσεις ή συμπληρωματικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-7264700 (επιλογή 2 διοικητικές υπηρεσίες και στην συνέχεια 1 Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων).


Πηγή : virus