Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Βουλή: Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης

Μαζί και το rebate 0,8% στα off-patent και η μηδενική συμμετοχή στα γενόσημα για χρόνιες παθήσεις (που είναι στο 10%) και τα οποία τρέχουν κανονικότατα από Ιούλιο.

Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.
Το πολυνομοσχέδιο «πέρασε» με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά, ενώ καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (Ν.Δ., ΔΗΣΥ, Χ.Α., ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).
Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. ενώ δύο ήταν απόντες.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα στήριξης.



«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, η αξιοπιστία της χώρας αποκαταστάθηκε, η Ελλάδα τελειώνει με τα προγράμματα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο. Προχωρήσαμε σε δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και στο τέλος πιστεύω πως ο ιστορικός του μέλλοντος και ο λαός θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά», είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής καθώς είναι η τελευταία που ψηφίζονται μέτρα που δεν είναι στις επιλογές της κυβέρνησης αλλά αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
«Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία ύστερα από μια πενταετία προγραμμάτων και πετύχαμε επί τρία συναπτά έτη όχι μόνο να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και να έχουμε υπεραπόδοση. Παραλάβαμε ένα κράτος που ξόδευε κονδύλια της ΕΕ για να εξυπηρετήσει φίλια συμφέροντα των τότε κυβερνώντων. Σήμερα η χώρα είναι πρώτη σε απορροφητικότητα σε ευρωπαϊκά κονδύλια και έλαβε το μπράβο από τον Ζ.Κ. Γιούνκερ. Παραλάβαμε μια χώρα εσκεμμένα με άδεια ταμεία, σήμερα έχουμε απόθεμα ρευστότητας. Παραλάβαμε μια χώρα σε διεθνή απομόνωση και σήμερα αποκαθιστά τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή», τόνισε ο κ. Τσίπρας αποτιμώντας το έργο της κυβέρνησης τα 3 χρόνια διακυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι πλέον μέρος της λύσης και όχι το πρόβλημα.
newsbomb.gr