Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Τέλος στην έρευνα και ανάπτυξη αντιβιοτικών και από τη Novartis

Η Novartis σταματά την έρευνα και ανάπτυξη για χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων

Όλο και περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες αποσύρονται από την έρευνα για αντιβιοτικά φάρμακα. Η Novartis έχει πλέον ανακοινώσει ότι θα κλείσει το ερευνητικό της τμήμα με αντιβιοτικά και αντιιικά. 140 εργαζόμενοι επηρεάζονται.

Η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος πολλών.....




..... προκλινικών προγραμμάτων και του υποψήφιου φαρμάκου LYS228. Η Novartis δεν βλέπει αρκετές προοπτικές για να εκμεταλλευτεί οικονομικά τη γραμμή παραγωγής. "Ενώ τα επιστημονικά αποτελέσματα αυτών των προγραμμάτων είναι πειστικά, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας σε άλλους τομείς όπου πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε καινοτόμα φάρμακα", ανέφερε η επιστημονική ομάδα.

Το γεγονός ότι τα μικρόβια γίνονται ολοένα και πιο ανθεκτικά σε μια αυξανόμενη παγκόσμια απειλή φαίνεται να είναι σε γνώση των Ελβετών επιστημόνων. "Η ανάγκη για αυτού του είδος φαρμάκου είναι προφανής", ανέφερε η εταιρεία. "Για να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ότι αυτά τα προγράμματα θα βοηθήσουν μια μέρα ασθενείς, συζητούμε ενεργά την αφαίρεση των αδειών για έρευνες με τις εταιρείες που αναπτύσσουν αυτά τα φάρμακα".

Το ερευνητικό τμήμα, με έδρα το Emeryville, Καλιφόρνια, αποσύρει λοιπόν το ενδιαφέρον του. Οι εργαζόμενοι θα απολυθούν εντός 60 ημερών. Οι 140 ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση αποχώρησης, δήλωσε η Novartis. Άλλοι 150 εργαζόμενοι αναμένεται να παραμείνουν στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο για να υποστηρίξουν το τμήμα των «ασθενειών σε τροπικά κλίματα».

H Novartis ακολουθεί λοιπόν την τάση που συνεχίστηκε τα τελευταία χρόνια και απο άλλες εταιρείες: Δεδομένου ότι η ανάπτυξη και η διανομή των αντιβιοτικών γίνονται όλο και λιγότερο προσοδοφόρα, πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως η AstraZeneca αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, κάτι που έγινε πριν από δύο χρόνια. Ως αποτέλεσμα, η έρευνα και η ανάπτυξη μειώνονται όλο και περισσότερο στις μικρότερες βιοτεχνολογικές εταιρείες που προσπαθούν κυρίως να αναπτύξουν νέα αντιβιοτικά έναντι βακτηρίων ανθεκτικών σε πολλαπλά φάρμακα...


Πηγή: apotheke-adhoc.de