Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Οδηγός ελέγχου αναλωσίμων από τον ΕΟΠΥΥ

Επίσημες οδηγίες για το πώς θα ελέγχουν τα αναλώσιμα οι υπηρεσίες των ΠΕΔΙ εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ! Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ

Από την 1/1/2017 που υπογράψαμε τη Συλλογική μας σύμβαση οι πρώτοι Κανόνες Εκτέλεσης γνωματεύσεων εκδόθηκαν στις 14-7-2017 (!). Μέχρι τότε ήξερε πώς να εκτελέσει μόνο όποιος έψαχνε εγκυκλίους στα τυφλά! Είχαμε περικοπές για όποιον λόγο μπορούσε να φανταστεί κανείς και οι μόνες οδηγίες που μας βοηθούσαν κάπως ήταν ανεπίσημες πληροφορίες ή οι μαντικές ικανότητες των Διαχειριστών μας. Επιτέλους, πάλι καλοκαίρι, έρχονται και οι Οδηγίες Ελέγχου τουλάχιστον να ξέρουμε τί να προσέχουμε!

Σαν FARMAKOPOIOI από την πρώτη στιγμή δημιουργήσαμε ειδικές σελίδες στο μπλογκ μας και με μεγάλο κόπο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε στη σειρά όσες οδηγίες μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε ώστε να πληροφορούνται οι συνάδελφοι. Και θα συνεχίσουμε να ενσωματώνουμε κάθε νέα πληροφορία για όσο είναι απαραίτητο (δείτε ΕΔΩ).


 

Το έργο μας δυσχέραναν πολλές φορές οι αντικρουόμενες οδηγίες που δίνονταν στους συναδέλφους από διάφορους Συλλόγους ή από υπαλλήλους διαφόρων ΠΕΔΙ, (π.χ. στο αν εκτελείται μια γνωμάτευση όταν δεν έχουν συμπληρωθεί ημερολογιακά 2 μήνες από την προηγούμενη χορήγηση, κάτι που δεν ίσχυε μετά την αναβάθμιση του συστήματος) με αποτέλεσμα καμία απορία να μην μπορεί να απαντηθεί μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, ελλιπούς πληροφόρησης και τερατολογίας.



FARMAKOPOIOI